Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay1000 aileye fizik tedavi hizmeti

1000 aileye fizik tedavi hizmeti

Hatay’da yaşanan depremzedelere ardından bölgeye yardım eli uzatan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, özel gereksinimli çocuklara ve ampute afetzedelere fizik tedavi ve eğitim desteği sunmaya devam ediyor.


Fizyoterapi, özel eğitim, psikolojik danışmanlık ve medikal malzeme desteği gibi hizmetler sunan vakıf, ayrıca uzuvunu kaybedenlere protez uygulaması, ortopedi konsültasyonları ve ameliyat süreçlerinde yardımcı oluyor.

Vakıf gönüllüleri, 30 Mart 2023’ten bu yana Hatay’da faaliyet gösteriyor ve aralarında fizyoterapist ve özel eğitim uzmanlarının da bulunduğu 7 kişilik bir ekip ile depremzedelere 4 bin 500’den fazla seans hizmeti sağladı.

Hatay Koordinatörü Zafer Çınar, vakfın öncelikli olarak özel gereksinimli çocuklar olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlara yardım etmeyi amaçladığını belirtti. Uzuv kaybı yaşayan afetzedelere protez süreçlerinde fizyoterapi hizmeti verdiklerini ifade eden Çınar, mobil olarak hizmet verdikleri 3 farklı konteyner kentte mart ayından bu yana yaklaşık 1000 aileye ulaştıklarını ve 4 bin 500’den fazla seans gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Çınar, vakfın düzenli olarak 120’den fazla depremzede ile çalıştığını vurgulayarak, onların yanlarında oldukları için dua edildiğini ve bu desteğin manevi olarak büyük bir değer taşıdığını belirtti. Hatay’da kalıcı bir hizmet binası kurmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER