Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

TBMM’de Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazilik unvanının verildiği tarih olan 19 Eylül tüm yurtta olduğu gibi Hatay’ın İskenderun ilçesinde de ‘Gaziler Günü’ çeşitli törenler ve etkinliklerle kutlanıyor.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla İskenderun Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryumruk, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Askeri ve sivil erkan, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.

İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından çelenk sunumu yaptı.

Sunulması saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından günün önem ve anlamını belirten konuşma yapan Gazi Neşet Turhan “19 Eylül Gaziler Gününün, bedeli canla, kanla ödenmiş, bu toprakların vatan olmasında, devletin bekası uğrunda, canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlanacağı bir gündür. 19 Eylül kurtuluş savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, vatan hainlerine, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişimine karşı vücutlarını siper eden tüm mağrur gazilerin şeref günüdür.” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER