Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haber2 Yıl Önce İmzalanan ‘Hünerli Eller, Hünerli Kadınlar’ Projesi Tamamlandı

2 Yıl Önce İmzalanan ‘Hünerli Eller, Hünerli Kadınlar’ Projesi Tamamlandı

Beşeri sermayenin attırılması ve toplumsal bütünleşmenin güçlenmesi amacıyla SODES 2017 programı kapsamında olan ‘hünerli eller, hünerli kadınlar’ projesine ilişkin konuşan Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer, 2 yıldır yürüttükleri ‘hünerli eller, hünerli kadınlar’ projenin tamamlandığını duyurdu.

2 Yıl Önce İmzalanan ‘Hünerli Eller, Hünerli Kadınlar’ Projesi Tamamlandı

‘Hünerli eller, hünerli kadınlar’ projesi 30 Kasım 2017 tarihinde imzalanarak hayata geçmişti.

‘Hünerli Eller, Hünerli Kadınlar’ Projesinin Amacı

Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer “Başta kadınlar, engelliler ve potansiyel işsiz kitlesi olmak üzere dezavantajlı gruplara mesleki eğitimler vererek ilçedeki ekonomik sosyo-kültürel ortamın iyileştirilmesine katkıda bulunmak, nitelikli iş gücünün sürdürülebilir katkılar sunmaktı. Biz bu projemizi 2019 Aralık ayında bitirmiş bulunuyoruz” dedi.

2 Yıl Önce İmzalanan ‘Hünerli Eller, Hünerli Kadınlar’ Projesi Tamamlandı

Pastacılık-aşçılık üzerine bir program yaptıklarını ve 2018-19’da projenin devam ettiğini aktaran Gencer, hedefledikleri 40 kursiyerden 33 mezun vererek HEM’den belgelerini aldıklarını, 50’sinin iş bularak işlerine başladığını dile getirdi.

Halk Eğitim Merkezi’nde çok güzel bir mutfak kurduklarını, şimdi değerlendirmek istediklerini de sözlerine ekleyen Gencer “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü sağ olsun bu hususta bize yardımcı oluyor ve öğretmenimizi gönderdiler. Butik çikolata ve pastacılık kursunu açtık ve devam ediyor. Bu SODES olarak bizim uyguladığımız bu proje çok anlamlı…” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER