Cumartesi, Temmuz 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"2019 itibariyle sözleşmeli öğretmen sayısı 79 bin"

“2019 itibariyle sözleşmeli öğretmen sayısı 79 bin”

Hatay Eğitim Sen Yönetimi yaptığı basın açıklamasında, Öğretmen atamalarında mülakat uygulamasın liyakatin adım adım terk edilerek yerine sadakatin gelmesine neden olduğu belirtildi ve “15 Temmuz 2016 sonrasında tek bir kadrolu öğretmen ataması yapılmazken, 2019 itibariyle sözleşmeli öğretmen sayısı 79 bindir” denildi.
Hatay Eğitim Sen Örgütlenme Sekreteri Hizam Hasırcı’nın okuduğu metinde şöyle denildi:
“Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında mülakat kriteri olarak, KPSS’den alınan puanın 50 puan ve üzeri yaparak eski düzenlemeyi değiştirmiş, öğretmen atamalarında siyasi torpil ve kayırmacılığı ön plana çıkarmıştır. İktidara eleştirel ve muhalif yaklaşanlar, farklı kimlik ve mezheplerden olanlar elenirken, öğretmen atamalarının öğretmenlik meslek ilkelerine göre değil, iktidarın siyasal çizgisine göre belirlenmesinin önü açılmıştır. Sözleşmeli olarak atanan çok sayıda öğretmenin sözleşmesi ‘güvenlik soruşturması’ gerekçe gösterilerek iptal edilmiştir.”

Deniz Eren Demir adlı öğretmenin fizik alanında 88.295 puanla Türkiye 1’incisi olduğuna işaret eden Hatay Eğitim Sen Örgütlenme Sekreteri Hizam Hasırcı, “ÖSYM, Türkiye 1’incisi olduğuna dair belgeyi kendisine iletti. Fizik birincisi Demir, mesleğini yapmak için sözleşmeli öğretmenlik sınavına girdi. Ancak mülakat sınavında tüm sorulara doğru cevap vermesine rağmen, 54 puan alarak başarısız kabul edildi. Burada anladığımız şu… Önemli olan KPSS puanınız değil, AKP’den veya yandaş sendikadan gelen listede olup olmadığınızdır! İnsanlar sınava girerken, ‘yazılı sınavı geç, sözlüyü hallederiz’ şeklinde verilen sözlerle sınava giriyor. Bu yüzden mülakatların hiçbir ölçütü yok.

AKP ve yol arkadaşı yandaş sendika, kendisine muhalif olabilecek herkesi kamudan uzaklaştırırken, kendi yandaşlarını kamuya alıyor. Bu durum yetmiyor, mülakat aşamasını geçmeyi başaranlar, daha sonra güvenlik soruşturması aşamasında eleniyor. Nereye baksanız gayri ahlaki bir durum, hak yemek ve adamcılık almış başını gidiyor” dedi.
-SİYASİLERİN PEŞİNDE!-
Hatay Eğitim Sen açıklamasının son bölümünde de, öğretmen sendikalarına yönelik şu iddia ve görüşler savunuldu:
“Yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkan adayları ve siyasi partilerin peşinde koşan sendikacılar, ya esas görevinizi yapın ya da koltuk işgali yapmaktan vazgeçip istifa edin. Bu ülkede vicdan sahibi olan sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, sendikaları ve bütün halkımızı, yaşanan bu haksız ve hukuksuzluklara karşı gelmeye davet ediyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER