Pazartesi, Ekim 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay3.8 Milyon Ünite Kan Bağışlandı

3.8 Milyon Ünite Kan Bağışlandı

TÜRK Kızılay Hatay Şubesi Başkanı Kudret Özbakış, bir ünite kanın hayat kurtaracağı bilinciyle tüm halkı düzenli olarak kan bağışında bulunmaya davet etti.

Türk Kızılay Hatay Şubesi Başkanı Özbakış, “Son bir yılda Türkiye genelinde 3 milyon 800 bin ünite kan bağışında bulunuldu. Oysa Türkiye’de 35 milyon sağlıklı insan var. Her biri yılda 2 defa kan bağışında bulunsa 70 milyon ünite kan demek. Bu yüzden tüm halkımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.” dedi.

Hatay Şubesi olarak, kan bağışının önemi ve bu konuda insanların bilinçlendirilmesi konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Özbakış, “Hatay’ın her yerinde sendikalar, yerel yönetimler, milli eğitim, okullar, askeri birlikler ve sivil toplum kuruluşları ile hatta bazen siyasi partilerin teşkilatları ile ortak kan bağış kampanyaları yaparak kan bağışı ile ilgili sayıları arttırmaya gayret ediyoruz. Bu konuda bilgilenme ve bilinçlenmeyi arttırmaya çalışıyoruz. Kan bağışı ile ilgili yaptığımız bu çalışmaların yanında kök hücre ile ilgili de çalışmaları devam ettiriyoruz. Çünkü çok sayıda lösemi hastası ve kalıtsal kan hastalığı olan insanlar var bunların ihtiyaçları için kök hücre ve trombosit bağışlarını arttırmak konusunda da çalışmalarımız var.” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER