Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakya3 Kiloluk Miğfer Sergiye Çıkarıldı

3 Kiloluk Miğfer Sergiye Çıkarıldı

Çorum’da faaliyet gösteren Ahlatcı Metal Rafinerisi tarafından üretilen 3 kilogram ağırlığındaki miğfer, ilk olarak İstanbul’da ardından da Hatay’da sergiye sunuldu.
Merkez Antakya ilçesi Primemall Alışveriş Merkezi’nde hizmet veren Güneyler Blue Diamond’un “Roberto Bravo Sıradışı Mücevherler Günleri” etkinliği kapsamında görücüye çıkan 3.5 Milyon TL değerinde miğfer, görenlerin bir daha bakmasına neden oldu.
SULTAN ALPASLAN’IN MİĞFERİNDEN YOLA ÇIKARAK TASARLANDI
Sıra dışı mücevherler etkinliğinin en sıra dışı eseri olarak göze çarpan miğfer, Büyük Selçuklu İmparatorluğu İkinci Hükümdarı Sultanı Alpaslan’ın savaşlarda, düşman tarafından kullanılan kılıç, mızrak, gürz gibi savaş aletlerinden gelebilecek saldırıyı engellemek ve savurmak, ayrıca törenlerde ihtişamını ve gücünü belirtmek amacıyla kullandığı miğferden yola çıkarak tasarlandı. 22 ayar altından işlenen dev miğferin, 3.5 Milyon TL karşılığında satışa sunulduğu kaydedildi.
“SIRADIŞI ESERLERİ HATAY’DA SERGİLEMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Önemli ve görkemli eserleri Hatay’da tanıtmaya ve sergilemeye devam ettiklerini kaydeden Güneyler Altın ve Mücevherat Genel Müdürü M. İlker Karaoğlan, “Tarihimiz bizim en değerli varlığımız, böyle bir tarihi değere sahip miğferin tasarlanması da bizleri fazlasıyla gururlandırdı. Bizlerde Güneyler Blue Diamond ailesi olarak gerçekleştirdiğimiz Roberto Bravo Sıradışı Mücevherler Günleri’nde, bu dev eseri sergilemek istedik. Tarihi değeri kadar görsel ihtişamıyla da görenleri kendine bırakan miğferimiz 2 bin 996 gram olup 3.5 Milyon TL değerindedir. Bu görkemli miğfer, 3.5 Milyon TL karşılığında sahibini bulacak. Bizlerde hafta sonuna kadar (Pazar) bu eseri Antakya Primemall Alışveriş Merkezi Güneyler Blue Diamond’da sergiye sunmaya devam edeceğiz” dedi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER