Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel30 MİLYAR DOLAR NEREDE?

30 MİLYAR DOLAR NEREDE?

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem Hükümetin yaptığı yazılı açıklama da Suriyeli sığınmacılara yaptığı 30 milyar dolarlık yardımla ilgili bir belgeye ulaşılmadığını belirtti
Vekil ertem in açıklaması şöyle:
“AKP iktidarı Suriyelilere 30 milyar dolar para yardımı yapıldığını söylemiştir. Bu da yaklaşık olarak 120 Katrilyon lira demek. 120 Katrilyon’un nereye ne şekilde harcandığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Bu konuda herhangi bir belgeye de ulaşılamıyor.
Türkiye’de 3 milyon, Hatay’da 375 bin Suriyeli yaşıyor. Çoğu ya açlıktan ölüyor ya da dilencilik yapıyorlar. Konteynırlarda yaşıyorlar evleri bile yok. Bu paralar onlara harcandıysa neden Suriyeli insanlarımız bu kadar sefil yaşıyor. 120 Katrilyon lirayı dağıtsanız bütün Suriyelilerin ihya olması gerek. Ama öyle bir durum yok. Burada çok tezat bir tablo ortada. AKP hükümetinin söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmuyor.
İnsanlarımız açlıktan ölürken, hastanelere gidecek para bulamazken, yoksulluktan çocuklarımız okula gidemezken çoğu da yürüyerek gitmek zorunda kalırken 120 katrilyon lira nereye harcandı bunu bilmek tüm vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER