Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel4 Mart’ta ‘icraat’ bekliyoruz

4 Mart’ta ‘icraat’ bekliyoruz

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen Hatay Şubesi tarafından, yaklaşan 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde Sağlık Bakanlığı ve hükümetten doktor ve sağlık çalışanları için vaat değil, icraat beklentisi dile getirildi. Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hayrettin Şahin, bu konuda şu açıklamayı yaptı:
“Sağlık çalışanları; yetersiz istihdam, yoğun iş yükü, şiddet ve ekonomik kayıplar gibi çalışma hayatında birçok sorunla uğraşmaktadırlar. Çalışanlar, sorunlarına çözüm beklerken, sürekli müjdeler verip oyalamak ve ortaya somut bir şeyler koymamak gibi bir anlayış adeta günü kurtaran bir gelenek halini almıştır. Başta yıpranma payı olmak üzere, özlük haklarında iyileştirilmelerin yapılacağı yıllardır sadece söylenmektedir. Söylenmeye de devam etmektedir.
Artık her 14 Mart Tıp Bayramı, yerine getirilmeyen ve bir sene sonraki tıp bayramında tekrar edilen müjdelerin verildiği bir tarihe dönüştürülmüştür. Çalışanlar müjde duymaktan usanmış, sözlere doymuştur. Kısacası, sağlık çalışanları artık söz duymaktan yorulmuş, müjdeler dinlemekten sıkılmıştır. Herkes icraat görmek istemektedir.
Türk Sağlık Sen ailesi olarak bizler, sağlık çalışanlarının bu beklentisinin karşılanması adına hazırlanan bir tasarı var ise bir an önce kamuoyu ile paylaşılmasını ve sosyal taraflar ile en kısa sürede istişare edilerek yasalaşmasını istiyoruz.
Sayın Sağlık Bakanımızın iyi niyetli açıklamalarını görüyoruz. Lakin artık sözün yerini kanun maddelerinin aldığını görmek istiyoruz. Lafla peynir gemisi yürümüyor, kuru laf karın doyurmuyor. Bu nedenle yaklaşık 2 hafta öncesinden ilan ediyoruz… 14 Mart’ta yıpranma payı müjdesini değil, yıpranma payı ve diğer özlük haklarındaki iyileştirmelerin ete kemiğe bürünerek TBMM’den geçtiği bir icraat bekliyoruz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER