Belen Kaymakamlığı ve Romanya CPDIS Derneği işbirliğinde gerçekleşen “#H(E+)lp” isimli gençlik değişimi projesi, Türkiye başta olmak üzere Letonya, Hırvatistan, Bulgaristan, İtalya, Polonya, İspanya ve ev sahibi ülke Romanya ile toplam 8 ülke ve 32 katılımcıyla düzenlendi.

Katılımcılar Erasmus+ Gençlik Projeleri kapsamında, uzman kişilerden ilk yardım eğitimi aldı. Hayati önem taşıyan ilk yardım uygulamalarına ilişkin bilgiler alan katılımcılar, düzenlenen afet ve acil durumlardan korunma ve müdahale, sivil koruma gibi konularda da birçok çalıştay, sunum ve dramalarla bilgilendirildi.,

Türkiye’den de 4 kişinin katıldığı proje, katılımcıların kendi kültürlerini tanıtan sunumları ve yemek kültürlerinin tanıtımı ile sürdü. Bölgede bulunan tarihi mekanları ziyaret etme ve yerel halkla tanışıp kaynaşma fırsatı bulan katılımcılara teşekkür eden Belen Kaymakamı Hayrettin BASKIN,gençlerin toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu, ilk yardımın afet ve acil durumlarında hayat kurtarıcı olduğunu kaydetti.
Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Belen haberleri için: Belen Haber