Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberGünde ortalama 5 vatandaşımızı kaybediyoruz. Tehlike geçmeden kalabalık ortamlara girmemek lazım

Günde ortalama 5 vatandaşımızı kaybediyoruz. Tehlike geçmeden kalabalık ortamlara girmemek lazım

 

 

 

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Günde ortalama 5 vatandaşımızı kaybediyoruz. Tehlike geçmeden kalabalık ortamlara girmemek lazım

Koronavirüs vaka sayılarından EXPO Hatay hazırlıklarına, HBB’nin çalışmalarından Atakaş Hatayspor’a kadar birçok gündem başlığının konuşulduğu programda Savaş merak edilen tüm konulara açıklık getirdi.

 

Günde ortalama 5 vatandaşımızı kaybediyoruz. Tehlike geçmeden kalabalık ortamlara girmemek lazım

Hatay’daki riskin devam ettiğini belirten Savaş, “Pandemi sebebiyle günde ortalama 5 vatandaşımızı kaybediyoruz. Tehlike geçmeden kalabalık ortamlara girmemek lazım. Özellikle siyasetçilerin ve kanaat önderlerinin bu konuda daha dikkatli davranması gerekir. Ben de mahalle ziyaretlerimi çok özledim ama bir vatandaşımızın bile hayatı çok önemli olduğu için bunu yapmıyorum” dedi.

İllere göre açıklanan vaka sayılarında Hatay özelinde büyük bir değişiklik olmayacağı yönünde görüş bildiren Savaş, “Ölüm oranlarına bakacak olursak aynı yerde kalırız diye düşünüyorum. Bireysel koruma refleksini geliştirmeliyiz. Hastalık bitmedi” diyerek tedbirlere uyulması konusunda hassas davranılması gerektiğini bir kez daha önemle belirtti.

.

“EXPO’ belediye para kazansın diye değil, Hatay’ın turizm ve ticaret hacmi artsın diye yapıiacak

Savaş, EXPO Hatay hazırlıklarının son durumunu izleyicilerle paylaştı. Ankara’da birçok ülkenin büyükelçisi ile görüştüklerini söyleyen Savaş, “Bu hafta da Ankara’ya gidip görüşmelere gerçekleştireceğim. Tibet’ten Orta Doğu’ya, Balkanlar’dan Afrika’ya kadar birçok ülkeyi bekliyoruz. Ne kadar çok ülke gelirse organizasyon o kadar renkli geçer. Pandemi işimizi zora soktu ancak zorluklar olsa da büyük avantajlar da beraberinde gelecek Biz bu işi belediye para kazansın diye değil, Hatay’ın turizm ve ticaret

EXPO, vatandaşlarımıza, esnafımıza, turizm sektörüne iyi gelecek”

 

Hatay’ın bugüne kadar devlet yatırımlarından mahrum kaldığını da söyleyen Savaş, “Şu anki mevcut iktidar en uzun süre görev yapan iktidardır. Biz adliye ve cezaevinden daha fazlasını hak ediyoruz. Şehrimizde tarımla uğraşan insan sayısı yüzde 69 düştü. Sanayide, el sanatlarında, ihracatta geriledik. Hatay’dan Orta Doğu’ya günde 250 TIR giderken şu anda 25 günde 100 TIR gidiyor. EXPO, vatandaşlarımıza, esnafımıza, turizm sektörüne iyi gelecek” dedi.

“EXPO’yu yapamayalım diye Ankara’da emek harcayanlar oldu

EXPO’nun Hatay’ın projesi olduğunu söyleyen Savaş, “ EXPO’yu yapamayalım diye Ankara’da emek harcayanlar oldu. Bu benim ya da CHP’nin değil Hatay halkının projesidir. Bizi bu işten alıkoymaya çalışanlar buranın milletvekili. Onlardan ricam Hatay halkının hakkına saygı duymalarıdır. Parti ayırt etmeksizin 30 büyükşehir belediyesine davet gönderdik. Gaziantep mutfağıyla, bahçesiyle yer almak istediğini belirtti. Biz diyoruz ki EXPO bizim düğünümüz ve gelin birlikte yapalım” ifadelerini kullandı.

.” CHP doğru yolda ilerliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ülke meselelerini konuştuklarını söyleyen Savaş, “Kemal Bey bütüncül siyaset anlayışını benimsiyor. İnsanları sinesinde karşılamayı tercih ediyor. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi. CHP’li başkanlar olarak Genel Başkanımızın çizdiği güzergâhlar doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. CHP doğru yolda ilerliyor” dedi.

. Görüştüğümüz gençler farklı siyasi görüşlerden ve hepsi bizi seviyor

Başkan Savaş, YouTube kanalındaki içerikler hakkında sorulan soruya; “Gençler siyasete kırgın ve kızgın. Siyasetçilerin kendini gençlere anlatması lazım. Apolitik ve politikaya kızgın olan gençleri anlamak istiyoruz. Politikadan uzak kadınlarımızı da anlamak ve onlara kendimizi anlatmak istiyoruz. Youtube kanlımdaki içeriklerde gençlerle buluşup bazen hiciv yapıyor, bazen fikirlerimizi tartışıyoruz. Yüz yüze de görüşüyoruz.” diye cevap verdi.

Başkan Lütfü Savaş kanalındaki abone sayısının 10 bini geçmesi üzerine kanal üzerinden para kazanılabileceğinin hatırlatılması üzerine Savaş, elde edilecek gelir bir öğrenciye burs olarak kullanacağını ifade etti.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER