Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay’da toplu taşıma araç sayısı düşecek!

Hatay’da toplu taşıma araç sayısı düşecek!

 
Hatay’ın toplu taşıma araç sayısının Türkiye’de en yüksek il olduğunu ifade eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Muhammed İkbal Polat, bu sayıyı azaltacaklarını söyledi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ‘Pac Meydanı kavşak proje’ değerlendirme toplantısında konuşan, Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Muhammed İkbal Polat toplu taşıma araç sayısının 4 bin 500 olduğunu söyledi. İl genelinde toplu taşıma sisteminde büyük sıkıntılar olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Polat “Hatay ulaşım planını yaklaşık bir buçuk yıldır hazırlıyoruz. Bu mastır plan bize bu verileri verirken, kavşak, yol düzenlemeleri ile toplu taşıma ile ilgili burada çok ciddi sıkıntıların olduğunu tespit ettik. Bu toplu taşıma ile ilgili maalesef Hatay ili Türkiye’nin birçok kentinden daha geride. Yani değerlendirme yaptığınız zaman 30 Büyükşehir içerisinde toplu taşıma aracı sayısına baktığımız zaman Türkiye’deki en yüksek araç sayısına sahip il. Sahada 4 bin 500 toplu taşıma aracıyla esnafımız hizmet vermekte” diye konuştu.

VERİLEN HİZMET KALİTESİZ
Araç sayısı ile güzergahlarda düzenlemeler yapacaklarına dikkat çeken Ulaşım Daire Başkanı Polat, “Türkiye’deki en yüksek rakam, işin enteresan tarafı, bu yüksek rakama karşın, kaliteli hizmetin verilmemesi, güzergâhların doğru seçilmemesi, araç tiplerinin doğru seçilmemesi beraberinde halka modern ve kaliteli hizmetin gelmesini de engelliyor. Biz ulaşım mastır planı kapsamında tüm bunları değerlendirerek toplu taşımacılıktaki sıkıntıları problemleri nasıl çözeriz ele aldık. Amacımız sahadaki bu araç fazlalığını düşürüp doğru araç tipleriyle ve doğru güzergahlarla, insanları şehir içerisinde sirkülasyonu arttırmak, özel araç kullanımını mümkün olduğunca azaltmak. Antakya ve İskenderun yol fakiri bir İl yolların kapasitesinin düşük olmasına karşın özel araç kullanımında da Türkiye de üst sıralardayız.” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER