Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSiyaset Su savaşlarına sahne oldu Yayman CHP yi Yalancılıkla suçladı

Siyaset Su savaşlarına sahne oldu Yayman CHP yi Yalancılıkla suçladı

CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un TBMM’de Samandağ’daki su sıkıntısını gündene taşıyan basın toplantısında,DSİ ‘yi suçlaması sonrası Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da başkentten anında yanıt geldi

 

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Yayman, Samandağ başta olmak üzere il genelinde yaşanan içme suyu sorununun tek sebebinin Büyükşehir Belediyesi ile HATSU olduğunu söyledi.

5 yıldır DSİ yazılı olarak isale hattı ve depolama için yer istediğini hatırlatarak “Hatay Büyükşehir Belediyesi bunları yok saydı. Şimdi bahanelere sarılıyorlar. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar” dedi.

Samandağ’da yaşanan su sorunun temel sebebi Hatay Büyükşehir Belediyesi, HATSU’dur.

 

Cumhuriyet Halk Partisinin yalan terörünün sonunda Hatay’a da sıçradığını savunan Ak Partili Milletvekili Yayman “Sorumluluk makamında oturan bazı insanların Samandağ’daki su sorununu Ak Partiye, Devlet Su İşleri’ne bahane üreterek yine getirdiler. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Samandağ’da yaşanan su sorunun temel sebebi Hatay Büyükşehir Belediyesi, HATSU’dur. Çünkü tam beş yıldır DSİ yazılarla, protokollerle HATSU’dan isale hattı için depolama alanları istemesine rağmen HBB ve HATSU bu yerleri teslim etmemiştir. Ben bizzat Hüseyin Yayman, Milletvekili olarak tam dört defa Sayın Lütfü Savaş’a söyledim. Sayın Valimiz Rahmi Doğan’la beraber konuştuk. 5 yıldır isale hattı ve depolama alanlarını teslim etmeyenler bugün çıkmış, DSİ bahanesine sarılıyorlar. Peki, Reyhanlı’da, Kırıkhan’da hangi bahaneye sarılacaksınız? İskenderun’da Payas’ta su yok! İnsan biraz utanır, yalan söylemekten utanır. Ama şunu söylemek isterim: ‘Yalancının mumu Yassıya kadar yanar!” şeklinde konuştu.

DSİ HBB ye defalarca yer isteyen yazılar yazmış

Milletvekili Yayman paylaştığı DSİ Adana Bölge Müdürlüğü’nün yazılı açıklamasında şunlar kaydedildi: “HBB Başkanlığı HATSU Genel Müdürlüğüne yazılan yazılarda işlerin bitmesi için Depo ve Terfi Merkezlerinin yerlerinin Protokol Gereği olarak kamulaştırılarak DSİ’ye teslim edilmesi  hususunda müteaddit defalar yazılar yazılmış. Ancak 02.02.2016 tarihinde Protokol Gereği kamulaştırılması gerekli 7 adet (Depo ve Tefi Merkezi yerleri) alan ancak takriben 5 yıl sonra HATSU Genel Müdürlüğünün 08.04.2021 tarih ve 2247 sayılı yazı ile kamulaştırma sorunlarının çözüldüğü dair Kurumumuza intikal etmiştir. Bu kamulaştırma işlemlerinin HATSU Genel Müdürlüğü tarafından ancak 5 yıl sonra yapılması sonucu işin bitmesine, tamamıyla devreye alınmasına engel olmuştur. Bu süre zarfında yer teslimi yapılamaması sonucu Müteahhit Firmanın talebi üzerine il 7161 sayılı kanuna istinaden 25.03.2020 tarihinde Tasfiye edilmiştir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER