Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberBaşkan Savaş:" Antakya ve Hassa'daki yangınlar hayra alamet değil."

Başkan Savaş:” Antakya ve Hassa’daki yangınlar hayra alamet değil.”

 

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yerel bir televizyon kanalının programına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Başkan Savaş, programa Hassa’daki yangını değerlendirerek başladı. Bölgedeki yangını geçen sene kentte çıkan yangınlara benzettiğini bir kez daha dile getiren Savaş, “Geçen seneki yangınların sabotaj olduğunu ilk ben söyledim. Ve bir zaman sonra öyle olduğu ortaya çıktı. Bu sene de Gazeluşağı bölgesindeki yangın için aynı şeyi düşünüyorum. Amanoslar krom bakımından çok zengin. Ya bundan dolayı ya da ülkemize istikrarsızlık ekmek isteyenler bu yangını çıkarmış olabilir. Antakya ve Hassa’daki yangınlar hayra alamet değil. Emniyet güçlerimizin bu yönde çalışmasında fayda var. 200 hektarlık alan yandı” diyerek yangının çıkaranların amatör olmadığını söyledi.

“BU ARAÇLAR ŞİMDİ KULLANILMAYACAKSA NE ZAMAN KULLANILCAK”

Yangına havadan müdahale için geç kalındığını da söyleyen Savaş, “Hangarlarda araçlar varken kiralama yöntemiyle hava araçları kullanılıyor. Anlaşmaya göre araçlar saat 6’ya kadar çalışıyor. Bizim şehrimizde saat 8’de hava kararıyor. Eğer uzun süreli çalışsalardı belki daha fazla alanımızı kurtarabilirdik. Silahlı Kuvvetlerimizde ve THY’nin hangarlarında bu tip araçlarımızın olduğu söyleniyor. Bu araçlar şimdi kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacak. Orman Bakanımız bu konuyu değerlendirmeli. Eğer ilgili kurumların envanterlerinde bu araçlar yoksa çıkıp söylemeli” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER