Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi demografik yapıyı bozar",

“Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi demografik yapıyı bozar”,

Büyük Birlik Partisi Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli, ülkemizdeki Suriyelilere TC Vatandaşlığı verilmesine şiddetle karşı olduklarını söyledi. Açıklama yapan BBP İl Başkanı Nevin Zeytineli, uygulamanın ülkede demografik yapıyı bozacağı gibi, sosyal ve siyasal sorunlara da yol açacağı görüşünde. BBP İl Başkanı Nevin Zeytineli’nin bu konudaki açıklaması şöyle:
“Mülteci krizi, ev sahibi ülkemizin kendi başına altından kalkabileceği boyutu aşmıştır. Suriye’de iç savaş sonlanmadığı sürece yeni göç dalgaları yaşanmaya devam edecektir. Mülteci akınının engellenmesi, hem insani bir sorumluluktur hem de Ortadoğu’nun güvenliği açısından kaçınılmazdır.
Suriyelilerin ülkesine dönmesini sağlayacak tek faktör, çatışmaların sona erdirilip istikrarlı bir ortama geçişin zemininin hazırlanmasıdır. Hâli hazırda güvenlik problemi yaşanan ülkemizde Suriye sorununa doğrudan müdahil olunması, şimdiye kadar Suriye politikasında uygulanan yanlışa bir yanlış daha eklemek olur. Resmi kayıtlara göre 3 milyon Suriyelinin ülkesine dönmemesi durumunda, ki gidişat da onu gösteriyor, iç siyasi krize bir de azınlık sorunu eklenmiş olacaktır ve Türkiye bunu kaldırabilecek durumda değildir. Zira bu durumda Türkiye de iç karışıklıklar yaşanır.
Aynı zamanda, büyük ve komşu devletlerin müdahalesine doğrudan açık hale gelecektir ve bu durum da ülkeyi iç karışıklığa sürükleyerek, felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama, bölünmeye kadar götürebilir. Zira Suriye’de gidişat her geçen gün kötüleşiyor ve oradaki sorunların biteceği düşünülse bile, Suriyeli sığınmacıların yerleştikleri ülkeden kendi ülkelerine tekrar göç edeceğinin hiç bir garantisi yok. Mültecilik olgusu, geçmişten günümüze dek devam eden ve devam edecek olan bir olgudur. Bu sorun, sadece ülkesini terk eden kişiyi etkilememektedir. Hem ülkesini terk eden kişiyi hem de hedef ülkeyi ve vatandaşlarını etkilemektedir.
Bu sorun, hem kaynak ülkenin, hem ülkesini terk den kişinin, hem de hedef ülke ve vatandaşlarının sorunudur. Dolayısıyla bu sorun ekolojik sorunlar gibi tüm insanların sorunudur. Mültecilik sorunu uluslararası alanda barışı, istikrarı ve güvenliği etkilemektedir. Dolayısıyla sorunun çözümü için acil politikalar geliştirilmelidir.
Hal böyle iken, Sayın Cumhurbaşkanı’nın Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi konusunda yapmış olduğu açıklama bir hezeyandır. Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi demografik yapıyı bozar, sosyal, siyasal ve daha birçok sorunu da beraberinde getirir. Suriye de iç savaş başladığı günden günümüze biz şimdi yaşanılan sıkıntıların hepsini söylemiştik ve mevcut iktidara çözüm önerileri de sunmuştuk. Suriye sınırları içinde güvenli bir bölge oluşturulması ve mültecilerin buralarda istihdam edilmesi çözümün bir başlangıcı olabilir.”
-Haber Merkezi-

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER