Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelANTAKYA BELEDİYESİ HALK KÜTÜPHANESİ’NE BİLGİSAYAR BAĞIŞI

ANTAKYA BELEDİYESİ HALK KÜTÜPHANESİ’NE BİLGİSAYAR BAĞIŞI

 

Antakya Belediyesi Halk Kütüphanesi’ne, Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi ‘Herkes İçin Kütüphane Projesi ‘kapsamında 3 adet bilgisayar bağışı yapıldı.

Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; ‘Yerel Dönüşüm Kentsel Erişim’ sloganıyla Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi tarafından hazırlanan ‘Herkes İçin Kütüphane Projesi’ kapsamında yerel yönetimlere bağlı kütüphanelerde, vatandaşların temel bilgisayar ve internet erişimlerine imkân sağlayacak alt yapının desteklenmesi ve e-devlet ve e-belediye hizmetleri başta olmak üzere internet üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanması için bilgisayar bağışı yapıldığı belirtildi.

Herkes İçin Kütüphane Projesi yerel yönetim kütüphanelerini toplum merkezlerine dönüştürmenin yanı sıra her kesimden vatandaşlara ekonomi, eğitim, iletişim ve kültür konularında kazanımlar sağladığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca proje kapsamında bilgisayar ve internet erişim cihazları ve yazılımları, eğitim ve tanıtım materyalleri ve personellere verilecek eğitimlerin ücretsiz olarak karşılanacağı vurgulandı.

Proje kapsamında yer alan ve dileyen her vatandaşın faydalanabileceği Antakya Belediyesi Halk Kütüphanesi’nin vatandaşların istedikleri her türlü bilgiye kolayca ulaşılabilmeleri için hizmetlerini elektronik ortamda da sürdürmeye devam edeceği belirtildi.

Antakya Belediyesi Halk Kütüphanesi Bağrıyanık Mahallesi eski Devlet Hastanesi yanında bulunan Antakya Belediyesi Eğitim ve Okuma Salonu binasında ayrı bir birim olarak hizmet veriyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER