Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay Kültür Merkezi Yıkılabilir!

Hatay Kültür Merkezi Yıkılabilir!

Faaliyete girdiği 1987 yılından beri merkez ilçe Antakya başta olmak üzere diğer ilçelerin tamamının kültür ve sanat alanında ki etkinliklerine ev sahipliği yapan Hatay Kültür Merkezi yorgun düştü. Fiziki koşulları kapsamında artık etkinliklere ev sahipliği yapmaktan uzak bir manzaraya dönüşen çok amaçlı salon, yıkılacağı günü bekliyor.

Bünyesinde kütüphane, kültür salonu, sergi alanları, tiyatro sahnesi gibi birçok birime ev sahipliği yapan Kültür Merkezinin yıkılacak olmasından büyük üzüntü duyan vatandaşlar, “Anılarımız burada kalacak. Kültür ve sanat dendiğinde akla gelen ilk adresti” dediler.

Kurulduğu günden bu yana yüz binlerce insanı farklı etkinliklerde bir araya getiren 34 yaşında ki binanın aslında çok yaşlı olmadığını ileri süren vatandaşlar “Kültür merkezi inşa edildiği günden bu yana birkaç kere yenileme çalışmalarına tabi tutuldu. Aslında burayı yapan firma kalitesiz malzeme kullanmıştı. 34 yıl betonarme yapı için uzun bir süre değil” hatırlatmasında bulundular.

Fransızlardan kalma tarihi binaları örnek gösteren vatandaşlar, Gündüz Sineması, Ziraat Bankası, Antakya Belediyesi taş binasını örnek vererek çarpıcı bir kıyasa gittiler.

Edinilen bilgilere göre Hatay İl Kültür Müdürlüğü deprem yönetmenliği gereği güçlendirilmesini talep ettiği binanın projesini Bakanlığa gönderdi. Bakanlığın alacağı karar sonrasında bina ya talep edildiği gibi güçlendirilecek veya yıkılarak yeniden inşa edilecek.

3 bin 611 metrekarelik alana kurulu binanın 9 bin metrekare kullanım alanı bulunuyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER