Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelVekil Şahin'den, Kılıçdaroğlu'nu Hedef Alan Yeşildal'a Yanıt!

Vekil Şahin’den, Kılıçdaroğlu’nu Hedef Alan Yeşildal’a Yanıt!

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef alan mesajına yanıt verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Büyükşehir Belediyesini bize verin, tüm çiftçilere bedava elektrik vereceğim” sözünü eleştiren Yeşildal, “Önce sahip olduğunuz 11 büyükşehir belediyesinin çiftçilerine bedava elektrik verin. Hiç utanma da yok..” sözlerine CHP’li Suzan Şahin, aşağıdaki açıklamayla cevap verdi:

“Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre ülkemizde 3 milyon hektardan fazla tarım arazisi atıl durumda. Çeşitli nedenlerle kullanılmayan araziler nedeniyle her yıl 13 milyar TL kayıp yaşanıyor. Çiftçiye uygulanan vergiler, zamlar, KDV, ÖTV de cabası.

CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa ziyaretinde yerli ve milli tarımı destekleyecek olan, üretim politikalarına yönelik projesine AKP’nin tepki göstermesine şaşırmamak lazım.

Zira Türkiye tarımını yabancılara peşkeş çeken, ithalatı teşvik edip yerli tarımı bitirip çiftçileri açlığa mahkum eden zihniyet utanmadan, arsızca yabancı ortaklarına ve komisyoncularına kol kanat germeye devam ediyor!

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? ‘‘Şanlıurfa’da taşlık kullanılmayan araziler var. Bu arazileri çiftçilerin de ortak olacağı güneş tarlaları ile donatacağız. Çiftçiye buradan üretilen elektriği hem bedava vereceğiz hem de karına ortak edeceğiz. Yapılacak ilk seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini CHP ‘ye verin, sözüm söz, bu projeyi hayata geçireceğim.’’ dedi.

Yani atıl arazilere güneş enerji tarlaları kurarak çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğim diyor. Çiftçiyi ezmeyecek yükünü hafifleteceğim diyor. Ancak bu birilerini rahatsız ediyor!

Çiftçi haciz batağında, tarlasını ekemiyor. Mazot, tohum, gübre, yem alamıyor. Ürettiği mahsul tarlada kalıyor, üç kuruşa satılıyor. Bundan utanmayanlar CHP’ye ve liderine laf etme cüretinden eksik kalmıyor!

Rantçı ve komisyoncu AKP’lilerin kendi vatandaşı lehine olan projelere saldırıp, çiftçiyi her geçen gün daha da nefes alamaz hale getirme zulmü ilk seçimde son bulacak.

CHP iktidarında üretim ekonomisine geçip, yerli ve milli tarım teşvik edilerek çiftçinin kullandığı gübre, mazot, tohum, yem ve zirai ilaçların tamamında devlet desteği sağlanacak.

Rantçılar, komisyoncular, yabancı emperyalistler ve uşakları değil, Türkiye halkı kazanacak.

#GeliyorGelmekteOlan” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER