Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKızılay’dan Sıcak Sabah Çorbası…

Kızılay’dan Sıcak Sabah Çorbası…

 
Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi kentte belirlediği çeşitli noktalar ile İSTE Merkez Kampüsü ile Yüksekokulda öğrencilere ve vatandaşlara sabah çorbası dağıtımına başladı.

Türk Kızılay’ının yurt genelinde örnekleri bulunan projeyi İskenderun’da da hayata geçiren Kızılay Şubesi, ilk etapta haftada bir, Çarşamba günleri sabah saatlerinde sıcak çorba dağıtımı yapıyor. İlki İSTE Meslek Yüksekokulu kampüsünde gerçekleştirilen sıcak sabah çorbası dağıtımı öğrencilerden yoğun ilgi gördü. İkincisini de Merkez Kampüste Mühendislik Fakültesinde gerçekleştiren Kızılay gönüllüleri öğrenci ve eğitimcilere sabah saatlerinde sıcak çorba ikramında bulundu. Kızılay gönüllülerinin dağıtımını yaptığı sıcak çorba, ekmek ve su, özellikle sabahın erken saatlerinde soğuk havada insanların hem karnını doyururken, hem de içini ısıttı.

Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, şimdilik sadece Çarşamba günleri kentte belirledikleri tek noktada sabahın erken saatlerinde insanların karnını doyurup, içini ısıtacak çorba ikramı uygulaması başlattıklarını ifade ederek “Kızılay yurdun birçok yerinde yaptığı sıcak çorba ikramını biz de İskenderun’da başlattık. Bu çalışmamızın çok yönlü amacı var, birincisi insanların ummadıkları bir noktada karşılarına çıkıp, Kızılay’ın merhamet yüzünü göstermek, soğuk sabahlarda içlerini ısıtmak, kahvaltı niyetine karınlarını doyurmak en önemlisi de olası afetler öncesi bu tür organizasyonlar yaparken ne tür eksiklerimiz olabilir, tespit etmek” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER