Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelNefret iklimi güçleniyor

Nefret iklimi güçleniyor

“Türk – Kürt, Alevi – Sunni, AKP’li olan- olmayan üzerinden bölünmüş olmak yetmiyormuş gibi, şimdi de yılbaşı eğlencesi üzerinden bölünüyoruz” diyen Hilmi Yarayıcı, herkesi sorumlu olmaya çağırdı.

 

 

chp039li-vekil-hilmi-yarayici-isid-vahsetini-sordu-213723

İstanbul Reina saldırısının ardından başlayan tartışmalar sürüyor. Bu konuda bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, “Bu topraklar hiçbir zaman bu kadar nefretle yüklü olmamıştı” tespitini paylaştı. “Türk – Kürt, Alevi – Sunni, AKP’li olan- olmayan üzerinden bölünmüş olmak yetmiyormuş gibi şimdi de yılbaşı eğlencesi üzerinden bölünüyoruz” diyen Yarayıcı, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hükümet, günlerdir, yaşam tarzları üzerinden yaratılan nefret iklimine ses çıkarmadığı gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma Hutbesi üzerinden bu düşmanlığı daha da körüklemiştir. Yaşam tarzları üzerinden yaratılan bu nefret öylesine büyük olmuştur ki, Reina Katliamı sonrası, sosyal medya, katliam şakşakçılarından geçilmez olmuştur. Bu çok acıdır. Bu topraklar hiçbir zaman bu kadar nefretle yüklü olmamıştı. Bu sizin eserinizdir. Katili yakalayamayan ve bu nefreti körükleyenlere hiçbir şey yapmayan iktidar, Laiklik vurgusu üzerinden IŞİD’i eleştiren Halkevi gençleri teröristmiş gibi sabaha karşı evlerinden alıp tutuklamıştır. Laikliği savunmak ne zamandır suç haline gelmiştir?”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER