Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBelediye Meclis üyesinden "AYRICALIKLI İNŞAAT"

Belediye Meclis üyesinden “AYRICALIKLI İNŞAAT”

İskenderun Belediyesi sınırları ve yetki alanları içinde ir Belediye Meclis Üyesine ait olduğu iddia edilen şehrin göbeğinde yükselerek bitme noktasına gelmiş.
Aynı zamanda Belediye Encümen üyesi olan bu meclis üyesinin oldüğü iddia edilen bu inşaat 2015 yılında ruhsat almış.Bu gün bitme noktasına gelen inşaat aradan gecen bunca zamandır ne yapı denetim şirketi tarafından nede Belediye yapı kontrol yetkililerince kontrol edilmemiş.
Sosyal medyada bu inşaatla ilgili olarak yapılan yayınlar üzerine harekete gecen haber merkezimiz inşaatta yasalara ve inşaat ruhsatına aykırı uygulamaları tespit etti.

 

manset
Çatı katında ve balkonlarda ruhsata aykırı imalatlarla ilgili olarak görüştüğümüz Belediye yetkilileri Yaptıkları ilk değerlendirmeler sonunda
1Acık Balkonların kapatıldığı
2Kör çatı yerine açık çatı yapıldığı ortaya çıkmıştır
İnşaata bugüne kadar müdahale edilmemesinin inşaat sahibi yada sorumlusunun belediye meclis ve encümen üyesi olmasından kaynaklandığı öğrenilirken yapı denetim firmasının bugüne kadar ruhsata aykırı uygulamalar ile ilgili işlem yapmaması ayrı bir sorumsuzluk olarak karşımızda duruyor.
ŞİMDİ UYARIYOR VE SORUYORUZ
1İnşatın imar mevzuatına ve ruhsata aykırı olarak devam etmesinin sorumluları kimlerdir
2İnşaatı denetlemekle görevli Yapı Denetim şirketi kime aittir ve denetim görevini yerine getirmesi ile ilgili ne gibi bir işlem yapılacaktır
3Belediye Yapı kontrol müdürlüğündeki görev değişiminin bu inşaatla ilgisi varmıdır
ve
YAKIŞTIMI SAYIN MECLİS VE ENCÜMEN ÜYEM

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER