Cumartesi, Eylül 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay'da Ahşap İşlemeciliği Sanatı Sergisi Açılacak

Hatay’da Ahşap İşlemeciliği Sanatı Sergisi Açılacak

Hatay’ın Geleneksel el sanatların olan ahşap işletmeciliği sanatı sergisi yarın Hatay Arkeoloji Müzesinde açılacak. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizesindeki sergide 7 sanatçının eserleri sergilenecek.

27-30 Ocak tarihleri arasında açık kalacak sergide, Adem Subaşı, Ali Altun, Aylin Kıratlı, Hasan Bedi Belli, Hüseyin Bilgin, Mustafa Sönmez, Semire-İsmail Demirel, Zekeriya Çakmak ile Zeynep-Naim Gülbol’un eserlerinin sergileneceği Ahşap İşlemeciliği Sanatı Sergisiyle ilgili olarak Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı:

“Ahşap sanatı Türk El sanatlarının en güzel örneklerinin sunulduğu, ince estetik anlayışını en iyi biçimde sergileyen ahşap işçiliğidir. Şekil verilmesi kolay bir malzeme olduğundan ahşaba şekil verme sanatı çok eski çağlara dayanmaktadır. Ağaç işçiliğinin sanat olarak tanımlanması, mimari yapıların ağaçtan eserlerle süslenmesinden doğmuştur. Ahşap işlemeciliği hayatın her alanında kullanılmaktadır. Hayal gücümüzün fiziki imkan ve kabiliyetlerimizin el verdiği ölçüde kendimizi ifade etmenin, duygularımızı anlatmanın bir yoludur ahşap işlemeciliği.

Kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılması ve nesiller arasında köprü görevi görmesi büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla, Müdürlüğümüzce Geleneksel Türk El Sanatları içerisinde önemli bir yeri olan “Ahşap İşlemeciliği”nin kültürel hafızalarımızdaki tazeliğini korumak adına hazırlanan İlimiz Geleneksel El Sanatçılarının eserlerinden oluşan “Ahşap İşlemeciliği Sanatı” sergisi 27-30 Ocak 2022 tarihleri arasında Hatay Arkeoloji Müzesi sergi salonunda düzenlenecektir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER