Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberEmek ve Demokrasi Platformundan Newroz cağrısı

Emek ve Demokrasi Platformundan Newroz cağrısı

Emek ve Demokrasi Platformu, Newroz kutlamalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “2022 Newroz’unu kutlamak, bu özgürlük mücadelesini büyütmek üzere halklarımızı, Newroz ateşi etrafında kenetlenmeye; coşkumuzu, öfkemizi, isyanımızı büyüterek özgürlük özlemimizi dillendirmeye, Dehaqlara karşı Kawa olmaya, Newroz alanlarına çağırıyoruz” dedi

 

Platform adına yapılan açıklama şöyle:

“Başta Ortadoğu, Kafkasya olmak üzere Asya’nın farklı coğrafyalarında birçok halk; Newroz’u baharın gelişi, tarihsel, dinsel, inançsal ve kültürel varoluş günü olarak kutlamaktadırlar.
Newroz’un başka halklarca benimsenip kutlanması kendi içinde ayrı bir anlam ve güzellikle, farklı coğrafyalarda farklı içerikler katarak zenginleştirmiştir.
Demirci Kawa’nın zalim Dahak’ı öldürmesi ile Kürtler her yerde zafer ateşini yakarak o günü Newroz Bayramı olarak kutladılar. Böylece Kürt halkının hafızasında bin yıllara dayanan tarihsel kökleriyle Newroz; zulme, zorbalığa karşı mücadelenin zaferle sonuçlandığı günün bayram ilan edilmesiyle yer etmiştir.
Zalimin zulmüne karşı isyan ateşinin yakılarak zaferle taçlandırdığı günün adı Newroz olmuştur.
“Kürtler Newrozlaşmış Newroz da halklaşmıştır.” Newroz Kürt halkının varlığının özgür, demokratik yaşama iradesinin ifadesidir. Demirci Kawa tarafından yakılan direniş ateşinin sıcaklığı ve aydınlığı bugün Çağdaş Kawalar tarafından Kürt halkına ve tüm insanlığa taşınmaktadır. Kawa’nın zulme karşı başkaldırısıyla, elde ettiği zaferin halkımızın bilincinde yer etmesiyle Newroz, her yıl daha kararlı ve coşkuyla bayram olarak kutlanan bir gün olmuştur. Doğanın yeniden uyanışıyla birlikte Newroz, Kürt halkı için “Özgürlük benim kimliğimdir” haykırışına dönüştü.
Bu tarihsel bilinçle, bu güzelim topraklarda yeni bir Newroz’a merhaba diyoruz.
Böylesi tarihi bir süreçte, 2022 Newroz’unu “Şimdi kazanma zamanı” şiarıyla karşılıyoruz. Newroz baharın başlangıcı, yeni umut ve özlemlerin, büyük başarıların günüdür.
2022 Newroz’unu özgürlük ve zafer Newroz’u olarak kutlayacağız. Tüm halklarımızı Newroz ateşi etrafında kenetlenmeye, coşkumuzu, öfkemizi, isyanımızı büyüterek özgürlük taleplerimizi haykırmaya Newroz’u kutlamaya davet ediyoruz. 8 Mart’ta açığa çıkan kadın direniş ruhunu Newroz’da özgürlük ruhuyla büyüterek zafere ulaştırmak için herkesi alanlara akmaya, Newroz’u coşkuyla kutlamaya çağırıyoruz. Bu yıl Newroz u Dörtyol ve İskenderun ilçelerimizde 20mart Pazar günü Newroz alanlarımızda kutlayacağız.
Tarihsel Özgürlük ve Zafer Newroz’u tüm halklara kutlu olsun.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER