Cumartesi, Eylül 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCHP İl Başkanı Güzelmansur’ dan Avukatlara Jest

CHP İl Başkanı Güzelmansur’ dan Avukatlara Jest

CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ile Antakya İlçe Başkanı Hasan Ramiz Parlar öncülüğünde bir heyet dün sabah adliyeye gitti ve Baro’yu ziyaretle; Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Yönetim Kurulu üyeleri ve avukatların “5 Nisan Avukatlar Günü”nü kutladı. CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur; Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Baro’nun en kıdemli üyesi ve ilimizin yetiştirdiği en saygın hukukçulardan Av. Nabi İnal başta olmak üzere, salondaki tüm avukatlara çiçek takdim etti.
CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, yayınladığı mesajında “Avukatlar Günü”nü kutlarken, şunları kaydetti:
“Demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi olan avukatlarımızın tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi arzusu ile Avukatlar Günü’nü kutlarım.
Türkiye’nin geleceğinin belirleneceği referandum da; yargı, yasama ve yürütme erkinin bir elde toplanmasının getireceği zararların anlatılması gerekliliğinin en büyük sorumluluğu avukatlarımıza düşmektedir. Avukatlarımızın, 80 milyona ve hukuka karşı sorumlu olduklarının bilincinde olduğunu görüyorum. Bu, 16 Nisan’da, parlamenter sistemin korunacağının işaretidir. Hukuk devletinin olmazsa olmazı yargı erkinin temel taşı ve en büyük güvencesi olan, savunma hakkı gibi kutsal bir kamu hizmeti gören, birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren, ayrıca demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi de olan avukatlarımızın tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi arzusu ile Avukatlar Günü’nü kutlarım.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER