Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaArsuzBaşkan Şahan'dan 1 Mayıs Mesajı

Başkan Şahan’dan 1 Mayıs Mesajı

Bağımsız Türkiye Partisi ( BTP) Arsuz ilçe başkanı Sedat Şahan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

BTP Hatay il başkanlığı adına açıklamada bulunan Arsuz ilçe başkanı Şahan
“Türkiye’de işçi çok zor durumda, yoksulluk sınırının altında öyle ki Türk-İş’in mart ayı ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı’ araştırmasına göre; dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2022 Mart ayında 4 bin 928 TL olarak tespit edildi. Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise mart ayında 16 bin 52 TL olarak hesaplandı. İşçiye reva görülen Asgari Ücret ise 4 bin 253 TL.

Yani büyük reklamlarla yüzde 50.54 zam yapılan Asgari Ücret yılın 3. ayında eridi gitti.

Hükümet yaptığı zamla övüne dursun, elektrik doğalgaz,konut ve gıda ihtiyaçlarına yapılan zamlar sonrası İşçi de dövünmeye başladı.

Slogan ve propaganda ile bu meselenin çözülemeyeceğini artık milletimizin görmesi lazım.
Biz parti programımız olan ve dünyada kabul görmüş Milli Ekonomi Modeli ve Sosyal Devlet-Milli Devlet projesi ile işçilere “İnsanca” yaşayabilecekleri bir Türkiye sunuyoruz.
Sosyal devlette işçi kesimi hem üretimi sağlayan emek gücü, hem de bir tüketici olarak görülür. Tüketicinin cebinde para olması üretimi tetikleyen bir unsurdur. Bunun sonucunda üretim ve tüketimin desteklenmesi işsizliği de ortadan kaldıracak ve sürekli büyümeyi beraberinde getirecektir.

Milli Ekonomi Modeli’nde İşçi istediği takdirde ortaya koyacağı proje ve tasarı ile birlikte devletten faizsiz kredi alabilecek. O da işveren konumuna gelebilecek ve en az yoksulluk sınırının üzerinde bir Asgari Ücret alarak geçim derdini sona erdirecektir.
Milli Ekonomi Modeli sürekli büyümeyi formülleştirmekte, işsizliğe çözüm getirmektedir. Dahası Milli Ekonomi Modeli, adil bir gelir dağılımını sisteminde halletmiştir.
Bu modelin matematiği de hazırlanmıştır. Sosyal Devlet ise, Milli Ekonomi Modeli ile tam istihdamı garanti altına almaktadır. Böylece işsiz insan kalmayacaktır. Sosyal güvenliğin maddi karşılığı, insanların başkalarına muhtaç olmayacakları bir geçim garantisidir. Bu da adil bir gelir dağılımı ile mümkündür. Milli Ekonomi Modeli ile Sosyal Devlet-Milli Devlet tezi bunları gerçekleştirmektedir. Bunların gerçekleşmesi için BTP’yi iktidar etmeliyiz.
Tüm çalışanların daha güzel bir Türkiye’de gerçek bir İşçi Bayramını kutlaması dileğiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER