Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Sahil yoluna araç hız kırıcı şart"

“Sahil yoluna araç hız kırıcı şart”

İskenderun sahil yolu (Atatürk Bulvarı) üzerinde aşırı sürat yüzünden meydana gelen trafik kazalarına dikkat çeken vatandaşlar, bu yolun belirli noktalarına araç hız kırıcı konulmasını istedi.

İskenderun’da 4,5 kilometrelik sahil yolunda aşırı hız yüzünden trafik kazaları arttı. Maddi hasarlı ve yaralanmalı oluşan kazaların önüne geçmek için yetkililerden yolun belirli noktalarına araç hız kırıcı konulması gerektiğine dikkat çekildi.

Yolun karşısında oturan sakinlerden Kimya Mühendisleri Odası Başkanı, aynı zamanda ekspertiz olan Hasan Emir, görevi gereği bölgeyi illeri gezdiğini ifade ederek “Bu tip yerlerde hız kırıcılar vardır. Yollarda sürat düşürücüler vardır maalesef şehrimizin en güzide caddesinde sahil boyunda böyle bir engelleme yok!” dedi.

Bağdat caddesindeki olay gibi geceleri belli saatlerinde İskenderun sahil yolunun motosikletlerin yarış pistleri haline dönüştüğünü aktaran Hasan Emir “Bu cadde üzerinde halkın yaşlıların gidip zaman geçirdiği belediye gazinoları var. Çocuk parkları, bunların yanı sıra kız meslek lisesi var ve buradaki hız ve surat yüzünden karşıdan karşıya geçmekte güçlük çekiyorlar. Trafikte biraz yavaşlasanız arkadaki araçlarının korna sesinden duramıyoruz. Ben eksper’im kazalarla ilgileniyorum ileriye dönük daha vahim olaylar yaşanabilir, yaralanmalı kazalar yaşanılabilir” diye konuştu.

Önceki gece bu yol üzerinde süratli bir aracın iki arabaya vurduğunu ve ağır hasarlar oluştuğunu belirten Hasan Emir “İşin maddi yönünü göz önünde bulundurun, psikolojik yönünü ve yaralamalı bir noktaya geldiğini düşünün, bunun vebali kime ait olacak? Bunlar gündeme geliyor ama ben ısrarla öncelikle kendi belediyemize müracaat ettim. Araçların süratini ve hız kesicilerin asfalt yapımıyla kaldırıldığını ve yeniden yapılması gerektiğini serzenişte bulunduk. Aldığımız cevap ise şikâyetiniz varsa eğer zabıtaya gidip şikâyette bulunun oldu. Bu sorun genel bir sorun şahsi sorunum değil ki! Yarın için ben çok endişeliyim bu hız kesiciler yapılmadığı sürece yarın vahim olaylarla karşılaşmak söz konusu. Gece saatlerinde bir yetkili gelip görsün durumu” şeklinde konuştu.

Sahildeki İş bankasının oradan açılan AVM’ye gitmek için yol üstüne park edildiğine işaret eden Emir şunları kaydetti: “Hepsi bakıldığında marka araçlar. son kazada da gelen araç değeri yüksek olan 2 Mercedese çarptı ve araçlar pert durumda. Nedeni ise sadece sürat hız kesiciler olsa ister istemez yavaş gidilir bu konu emniyeti de yöneticileri de ilgilendiriyor ama kimse üzerinde durmuyor…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER