Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaGüney Rüzgarı Dergisi 2022 Sayısı Çıktı

Güney Rüzgarı Dergisi 2022 Sayısı Çıktı

Medeniyetler Şehri Kadim Antakya ve Hatay’ın kuruluş ve kurtuluşuna tanıklık eden ve iki bin yıldır açık olan caddenin namıdiğer adı Doktorlar Caddesi, Ele aldığı konularla gündem yaratan Güney Rüzgârı, bu sayısında Gazeteci Mehmet Ali Solak’ın araştırmasıyla hem geçmişi anımsatmak hem de her bireyin anısı olduğu sağlık emekçilerini saygıyla anmak adına başarılı bir çalışma sergilemiş.

Doktorlar Caddesi’nde muayene açan ve insan sağlığı için önemli hizmetler bulunmuş doktorlara yer ayırdı. İlginç ayrıntılar ve anıları işleyen Güney Rüzgârı, dosya olarak Hatay’ın Milli Projesi HADO, Berlin Antik Antakya Derneği’nden Burs ve Şahin Ailesinden Eğitim Yatırımı konularına da yer verilmiş.

Dergide yer alan yazılar ve yazarların listesi ise şöyle:

Kamil Akdoğan/ Seyahat(name)lerde Antakya -25 İmparator Julian’ın Antakya Ziyareti, Yahya Aksoy/ Çocuklar da Kitap Sever, Edip Yeşil/ Eşek Arısı ve Çomak, Nuri Erkal/ Yoğurt Treni, Metin Hamurcu/ Her Şeye Rağmen ‘İYİ’, Filiz Tosyalı/ Okuma- Araştırma- Yazma, Ulvi Güleç/ Güzel Günlerdi O Günler, Dursun Karabiber/ Suistimal.

Dergide kitap tanıtım yazılarında; Selman Büyükaşık/ Kafkaesk, Dispotik Bir Roman: GEMİDE YER YOK yer alırken, Fahir Semir Abacı “Dünyayı Kadınlar Kurtaracak” başlıklı söyleşiyi başarılı iş insanı Meri Çevik Simyonidis ile yapmış.

Dergideki öykülere gelince… Dr. Necdet Özkaya, Antiochia ad Orontem / Asi Kıyısında Antakya, Antakya’nın 101 Gece Öyküleri / 66 Adım Publilius Syrus. Antakyalı Bir Köleydim Ben, Av. İbrahim Ersuz/ Otopsi, Hulusi Atahan/ Kemancı, Dr. Muhsin Boz/ Küçük Dünya
Dergide ayrıca; Sabahattin Yalkın/ Savaş, Neriman Yetek/ Tortu, Hikmet Güzelkokar/ Bir Sabah, Şaban Güvercinci/ Hoş Geldin Orta Yaşım başlıklı şiirleri ile sağlıklı beslenme konusunda Sedef Yeral Dönmez’in Yaz Aylarında Serinleten Sağlıklı Tarifleri yer alıyor.
Dergide ayrıca; Abdulkadir Paksoy Günlerin Terkisinde başlıklı Günlük ile güncel haberler ve Hatay’da gelişen olaylarla da anlamlı kılınmış.

Okumak bilgilenmek ve zenginleşmektir. Okunmaya değer dergiyi mutlaka okuyun.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER