Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaNefes İsimli Tiyatro Etkinliği Düzenlendi

Nefes İsimli Tiyatro Etkinliği Düzenlendi

Antakya Belediyesi, Tiyatro Sanatçısı Nazlı Çığa’nın sahnelediği “Nefes” isimli tek kişilik oyuna ev sahipliği yaptı. Antakyalı sanatseverlerin katıldığı açık hava tiyatro etkinliği, 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda ücretsiz olarak gösterime sunuldu.

Kıtlık zamanı buğday isteyen Yunus Emre ile Hacı Bektâş-ı Velî arasında yaşanan menkıbenin işlendiği oyunda, Hacı Bektâş-ı Velî’nin Yunus Emre’ye yönelttiği “Buğday mı istersin, nefes mi?” sorusu üzerinden günümüz insanına mesajlar verildi.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, “Annelik”, “İnsan olmak”, “Kardeşlik”, “Barış” gibi değerlere vurgu yapan Nazlı Çığa’ya oyun sonunda teşekkür edip çiçek takdim etti.

BAŞKAN YILMAZ, ‘EZAN SELA’ ADLI ŞİİRSEL TİYATROYA KATILDI

Efem Ajans tarafından Meclis Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen ‘Ezan Sela’ adlı şiirsel tiyatro izleyiciyle buluştu.

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve çok sayıda izleyicinin katıldığı gösteri sonunda oyuncular ayakta alkışlandı.

Tiyatroya katılan Başkan Yılmaz: “İnsan hayatının doğumdan ölüme kadar yaşadığı mutlu ve hüzünlü anıların sahneye yansıtıldığı gösteride tiyatro ve müziğin keyfini bir arada yaşadık. Sergiledikleri performanslarından dolayı oyuncularımızı tebrik ediyor, yoğun ilgilerinden dolayı hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER