Cumartesi, Eylül 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaAyla Kutlu'nun  öykücülüğü anlatıldı

Ayla Kutlu’nun  öykücülüğü anlatıldı

Ayla Kutlu, Antakya EXPO Konferans Salonunda düzenlenen “Edebiyatımızda Ayla Kutlu Öykücülüğü” adlı panelde anlatıldı.

Antakyalı ünlü yazar Ayla Kutlu’nun öykülerinin konuşulduğu “Edebiyatımızda Ayla Kutlu Öykücülüğü” adlı paneli Neslihan Kanuncu Seçkin yönetti. Güler Kalem ve Neriman Yetek’in konuşmacı olarak katıldığı panelde Kutlu’nun öykücülük tarzı katılımcılar eşliğinde tartışıldı.

Cumhuriyet dönemi edebiyatına iz bırakan Ayla Kutlu’nun doğduğu topraklara verdiği katkıya işaret eden Neslihan Kanuncu Seçkin yazılarında da beslendiği topraklardan bahsettiği için teşekkür etti.

Güler Kalem de Yazar Ayla Kutlu’ya göre ‘Her kuşak kendi, kuşağının eseridir. Hiçbir kuşak bir anda olmaz. Nostaljinin dadını, güncelin karmaşık heyecanını metinlerimde yeniden yaratıyorum’ dediğini hatırlatarak “Eğer bir yazarın bir duruşu olmazsa, sadece çok satan kitaplar listesinden öteye gidemez ve kalıcı olamaz ifadesini kullanıyor. Bugün evrensel yazarlara baktığımızda, yerelden başlayıp evrensel olmalarının en büyük sebebi belli bir duruşunun olduğuna inanan bir yazardır” dedi.

Ayla Kutlu’nun öykülerinde ve yazılarında Hatay ile bahsederken çok dolu, büyülü bir İskenderun’un olduğunun görüleceğine vurgu yapan Neriman Yetek ise “Kitabı ‘Islak Güneş’de de acayip bir İskenderun’u öyle bir anlatmış ki, üstüne tanımıyorum. Aslında bildiğimiz coğrafya, tanıdığımız bildiğimiz, gördüğümüz ama belki de görmek istememekte imtina ettiğimiz şeyleri öyle bir yüzünü çata çata vuruyor ki Ayla Kutlu, erkekler tarafından kullanılıyor, kadının başına şu işler geliyor değil, toplumda var olan, görmek istemediğimiz ne varsa yüzüne yüzüne söylüyor. Durum bundan ibaret diyor çıkıyor” diye konuştu.

Panele katılan Yeminli Mali Müşavir Zafer Kutlu da, konuşmacılara teşekkür ederek, ablası ünlü edebiyatçı Ayla Kutlu’yu ve öykülerini tüm yönleriyle çok güzel hazırlanmış bilgilerle aktarıldığını söyledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER