Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBağımlı değil, bağımsız olun!

Bağımlı değil, bağımsız olun!

MKÜ Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, Kırıkhan Belediyesi ev sahipliğinde lise düzeyindeki gençlere yönelik olarak düzenlenen ve madde bağımlılığının anlatıldığı sunumunda, gençlerden uyuşturucudan uzak durmalarını istedi ve “Bağımlı olmayın, bağımsız olun” mesajı verdi.

MKÜ’de görevli Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, Kırıkhanlı gençlere mesajında özetle şu bilgileri verdi:
“Madde bağımlılığı, vücudun bir ya da birden çok işlevini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması, bundan dolayı zarar gördüğü halde bu maddelerin kullanımını bırakamamasıdır. Bağımlılık yapıcı maddeler insanda ruhsal, fiziksel ve davranışsal çeşitli değişikliklere yol açan bir takım maddelerdir.
Bağımlılık tedavi edilebilir. Bu maddeleri kullanan kişilerin tedavisi kişiye, kullanılan maddenin cinsine ve kullanım süresine göre değişiklikler gösterir. Bunlardan birincisi kişinin tedavi olmayı istemesi ikincisi ise kullandığı maddeyi bıraktığı zaman alışkanlıklarını ve yaşadığı ortamı değiştirmek zorunda kalabilecek olmasıdır. Bağımlılık bir süreçtir ve tedavi edilebilir.
Cep telefonları ve bilgisayarlar gibi kolay vazgeçemediğimiz bu cihazlar da sağlığa zararlı oluyor. Örf ve adetlerden uzaklaştıkça zararlı madde bağımlılığının arttığını görüyoruz. Eğer bir şeye bağlıysanız, onsuz yaşayamıyorsanız, özgür değilsiniz demektir. Oysa gençler bağımlı değil, bağımsız olmalıdır.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER