Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHDP'de Bakanlık Tartışması Sürüyor

HDP’de Bakanlık Tartışması Sürüyor

HDP Hatay İl Eş Başkanları Hülya Ateş ve Kerem Nalbant, “HDP’nin ağırlığının ne olduğunu bilmeden gelecek tahayyülü kurulamayacağını bir kez daha hatırlatmak isteriz” mesajı verdiler.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel, katıldığı bir televizyon programında, Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) bir kişinin bakan olabileceğini söylemiş, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun “Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?” demesi ise tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Yaşanan bu sürece dair açıklama, HDP Hatay İl Örgütü adına, İl Eş Başkanları Hülya Ateş ve Kerem Nalbant’tan geldi. Yapılan ortak açıklamada, “Ülke, 2023’e doğru kritik bir viraja girerken, Millet İttifakı içinden mevzilenmiş birilerinin, Partimiz HDP karşıtlığı üzerinden yaymaya çalıştıkları negatif dil son derece talihsiz ve tehlikeli bir dildir. Bugüne kadar gelinen aşamada, Saray iktidarının HDP karşıtlığı üzerinden yaymaya çalıştığı zehirli dil, AKP ve MHP iktidar anlayışına nasıl kaybettirdiyse, Millet İttifakı içinde kendini bilmez, Türkiye’nin 85 milyon yurttaşını kapsamaktan aciz, demokrasiyi sadece kendinden menkul addeden bu anlayışlara da kaybettirecektir.” ifadelerine yer verildi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER