Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayİlaç Bulmakta Zorlanılıyor!

İlaç Bulmakta Zorlanılıyor!

Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilcisi Ecz. Ahmet Türen, İlaç yokluklarıyla mücadele etmeye devam ettiklerini belirterek “İlaç yokluklarının eczane yokluklarına dönüşmesini istemiyoruz.” dedi.

Son zamanlarda ilaç temininde yaşanan sıkıntılar hasta ile eczacıyı karşı karşıya getiriyor. Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilcisi Ecz. Ahmet Türen konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bu durum da vatandaşlarla bizi karşı karşıya getiriyor. Eczacılarımızın bu konuda suçu ihmali yok. Sistemin sağlıklı yürümesi için stoklarımızı sürekli güncelliyoruz, takip ediyoruz ancak maalesef ilaç yoklukları halen devam ediyor. İlaç firmaları ilacı üretmekle hükümlüler, bunların bir maliyetleri var, geldiğimiz nokta artan maliyetlerden dolayı ilaç firmaları ilaç üretmekten imtina ediyorlar, maalesef bu bir gerçek. İlaç firmaları ilaç üretmekten ve eczanelere ilaç göndermekten biraz kendilerini geri plana itiyorlar.” diye konuştu.

İLAÇ BULMAKTA ZORLANILIYOR

Gelen zamdan dolayı ilaç piyasaya çıktığını daha sonra artan maliyetler devam ettiği için bu enflasyon ortamında ilaç bulmakta gene zorlandıklarını vurgulayan Ecz. Türen “Bu defa yeni zam bekliyoruz, zam yapıyor devlet, tekrar zam bekliyorlar. Artan maliyetleri karşılama adına, belki firmalara yarasın diye zam yapılıyor ama maalesef şu anda bu sistemi çözmüyor sıkıntılarımızı. Eylül ekim ayı gibi tekrar dilendiriliyor. Normalde ilaca zam her sene şubat ayında yılda bir defa zam yapılır, ilk defa son 10 yıldır Temmuz ayında bir ara zam yapıldı. O zamla beraber eczacı karına da kısmi bir düzenleme yapıldı ama maalesef günümüz koşullarını karşılamadığı için firmaların tekrar zam beklentisine girildi.” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZDAN RANDEVU TALEP EDİLDİ

Yaklaşık bir ay önce eylem planı hazırladıklarını hatırlatan Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilcisi Ecz. Ahmet Türen konuşmasında;“ Cumhurbaşkanımızdan randevu talep edildi, eczacılar birliği tarafından sorunların en üst seviyede çözülmesi konusunda randevu talebi gelene kadar bizler de sosyal medyada sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. İlaç yokluklarının eczane yokluklarına dönüşmesini istemiyoruz. Eczacıya hak ettiği değer verilsin istiyoruz. Eczanelerimiz yaşasın, eczaneler devam etsin istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER