Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaAAKD 20. Yılını Kutladı

AAKD 20. Yılını Kutladı

Almanya’daki Aalen Kardeş Şehir Derneği’ni temsilen bir heyet, dün Antakya’da, Aalen Antakya Kültür Derneği’ni ziyaret etti.

AAKD Başkanı Mehmet Karasu tarafından karşılanan ve ağırlanan Alman heyetinde: Sandra Bertele, Bernard Beck, Susanne Beck, Renate Hemlep, Rainer Hemlep, Nobert Locher, Hannelore Schiling, Klaus Schiling, Dorothee Schiling, Dr. Jörg Schmelzle, Ilse Schmelzle, Alexandra Steidle-emden, Nihal Büyükaşık ve Heyet Başkanı Roland Hamm yer aldı.

HAMM: ANTAKYA KARDEŞ ŞEHRİMİZ

Aalen Antakya Kültür Derneği ziyaretinde konuşan Heyet Başkanı Roland Hamm, şunları söyledi: “Burada Aalen Antakya Kültür Kulübü, orada Antakya Aalen Kültür Kulübü… Çoğumuz, Almanya’daki derneğin mensubudur. Ama bu seferki gelişimiz, Aalen Belediyesi’nin kardeş şehir derneğindendir ve Aalen Belediyesi’nin kardeş şehir derneğinde üye olanların çoğu Antakya Aalen Kültür Kulübü’ne de üyedir. Neden Almanya ile kardeş şehirlik var? 2. Dünya Savaşı’ndan sonra dünya siyaseti öyle bir hale geldi ki bizler, savaş karşıtı ülkeleri böyle dostane derneklerle birbirlerine yakınlaştırmanın daha iyi bir çözüm olacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı ilk kardeş şehir, Aalen ile beraber, Fransa’daki bir şehir olan Sanrio’da gerçekleşti. Bu kardeş şehir bağlantısının fikir anne ve babası, bay ve bayan Schiling’dir. Antakya ile bu kardeş şehir bağlantımız başlamadan daha önce, onlar da bu bağlantıya çok ilgi gösterdiler. Buraya geldikten sonra, Bay Sciling bir rehber yazdı. O rehberle de Almanya’da çok sayıda insana ulaşmak istedi ve burada, sizin Antakya’nızın ne kadar zengin bir maziye, ne kadar zengin bir tarihe sahip olduğunu tanıtmak istedi. 2. kardeş şehrimiz için İngiltere’deydik, Colchester kentinde. Daha sonra doğuya doğru açılmak için de 3. şehir olarak Tatabanya, Macaristan’daydık ve 4. şehir, Antakya oldu. Diğer kardeş şehirlere haksızlık etmek istemiyoruz. Ancak Antakya, yakın hissettiğimiz kardeş şehrimiz…”

KARASU: BU YIL 20. YILIMIZI KUTLUYORUZ

Aalen Antakya Kültür Kulübü Başkanı Mehmet Karasu da bu ziyaretin zamanlamasının çok güzel olduğunun altını çizdi ve şöyle dedi: “Bu yıl, 20. yılımızı kutluyoruz. Bu ziyaretin anısına, kendilerine, buranın doğal ürünlerini hediye etmek istiyoruz.” Antakya’nın doğal defne ürünleri hediye edilen Heyet Başkanı Ronald Hamm, “Bizim de sizlere bir hediyemiz olacak. Bir atasözü biliyorum, ‘bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır’ diye. O yüzden bizler de sizlere kahve hediye etmek istedik” dedi ve özel Alman kahvesi hediye etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER