Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHBB Nin 800 Milyon Tl Borcu var

HBB Nin 800 Milyon Tl Borcu var

Başkan Lütfü savaş, 30 Mart’ta 1 milyar liralık borçla belediyeyi devraldıklarını belirtti.
SAVAŞ; “3 yılda hem hizmet yaptık, hem borç ödedik, 200 milyon borç ödedik, geriye 800 milyon borcumuz kaldı” dedi.
Savaş’ın ‘ın bu konu ile ilgili BŞ Meclisinde yaptığı konuşma şöyle:
“1 Milyar Lira borç ile devraldığımız belediyemizin şu an 800 milyon borcu var. Hem borç ödeyip hem hizmet yapıyoruz. Öncelikli sorunlarımıza göre projeler üretip, çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Siyasi rant peşinde koşmadan hemşehrilerimize hizmet etmek için Hatay’ın altyapı çalışmalarını tamamlayacağız. Büyükşehir Belediyesi kurulurken aslında borçları hazineye devredip sıfırdan kurmak lazımdı. Zaten Büyükşehir’i yeni kuruyorsunuz her tarafta yapılanmanız gerekiyor. Ve bunun üstüne de bir sürü sorun ve borç eklenince hepsine bir anda yüklenmeniz gerekiyor. Gerçekten de işimiz oldukça zor. Üç yıl bizi on yıl gibi çok yordu. Her şeyi tam olan bir belediye için çok büyük bir borç olmayabilir ama yeni kurulan ve birçok sorunu olan bir belediye için oldukça fazla bir borç. Düşündüğünüz zaman üç yılın bir yılı da hazırlık olduğu için 2 yılda 500 milyonluk altyapı yapmışız ve bu kısa süre içerisinde yapmış olduğumuz müthiş bir rakam. Bir yandan da borç ödüyoruz.
Su fiyatlarımız şuanda 30 Büyükşehirde 23-24’üncü sırada. Her yerde altyapı yapıyoruz ve su fiyatlarını da ucuz tuttuğunuz zaman borçlanmak zorunda kalıyorsunuz. Hatay’da insanlar mal alamıyor şuan ve mal satacak durumumuz da yok. Ekonomik kriz var. İnşallah Suriye meselesi çok çabuk düzelir. Ve ekonomimiz de eskisinden daha iyi bir pozisyona gelir. Böylece ticaret de artar. Vergiler biraz artarsa biraz daha gelirimiz artar. Mesela ilk zamanlara göre daha az para geliyor bize. İller Bankası’ndan katkı payı geliyor bir de vergiden geliyor. Vergiden gelen ekonomik durgunluktan dolayı gittikçe azalıyor.
Hatay’da genel olarak baktığımız zaman bir ay öncekine göre 200 milyon eksik vergi gelir gelmiş. Bir ayda 200 milyon düşmesi fazla bir rakam. Vergi diliminden dolayı da bize de daha az para geliyor. Ve vergiden gelen paranız azalıyor. Borcumuz da çok. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım. Bizim en son azaltacağımız altyapı yatırımlarıdır. Bana altyapıya bu kadar para verdiğimden dolayı siyaseti bilmiyor diyenler var. Benim gözüm siyasetten çok hizmettedir. Biz geçen dönemde de böyle çalıştık. İnsanlarımız hizmetleri doğru gördüğünden dolayı bizi bir daha seçtiler. Hatay halkının engin görüşüne inanıyorum. Bizim yaptığımız hizmetin farkındalar. Hizmet için çaba sarf edilir kavga edilmez.” –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER