Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunBaşkentteki Mitingde Omuz Omuza Olacağız!

Başkentteki Mitingde Omuz Omuza Olacağız!

Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilcisi Ahmet Türen ile Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu Başkanı Cemal Çelik, Başkentteki mitingde omuz omuza seslerini duyuracaklarını söyledi.

Ahmet Türen çocuğunun reçetesinde yazılı 80 liralık 2 şurup için, 50 Tl fiyat farkı vermek zorunda kalan aileler, şehir şehir, eczane eczane gezerek ilacını bulmaya çalışan hastaları için mitingde olacaklarını vurgulayarak “Raporlu ilacına en düşük emekli maaşının 10’u kadar fiyat farkı vermek zorunda kalan hastalarımız için, Sosyal Devlet İlkesine uygun İlaç Geri Ödeme Sisteminde Yeni bir düzenleme yapılması için, Hastanelerde ilaç hizmetini sunan ancak hak ettiği değeri göremeyen Kamu eczacılarımızın hakkı için, Çok sayıda açılan ve açılmasına devam edilen niteliği tartışmalı ve hocası olmayan Eczacılık Fakültelerine dur demek için, Her yıl mezun olan 4 bin meslektaşımızın hakkını savunmak, sonra da mezun olup işsiz kalan meslektaşlarımız için, sürdürülebilir İlaç – Eczacılık Hizmet Modeli, Sürdürülebilir Sağlık Sistemi için Eczacıya hak ettiği değer verilmelidir” diye konuştu.

2009–2022 Yılları arasında eczane ekonomilerine işaret eden Ahmet Türen “2009 yılında enflasyon 6,53 iken, bugün 80’lerde, 2009 yılında 666 TL olan Asgari ücret, bugün 5500 TL. Kira, elektrik, su, personel maaşları, SSK primleri kırtasiye ve genel giderlerimiz kat be kat arttı! TEB tarafından 23-25 Haziran tarihlerinde Konya’da yapılan Bölgeler Arası toplantıda “Eylem Planımız’’ Kamuoyu ile paylaşılmıştır. Maalesef sesimiz karşılık bulmadı ve 8 Temmuz 2022’de bir gece vakti bizlerin bilgisi alınmadan ve kabul görmediğimiz ancak bundan sonra elde edeceğimiz kazanımlar açısından önemli bir başlangıç oldu” dedi.

ECZANE KAPATMA EYLEMİNE KADAR GİDER

2009 yılından bugüne 13 yıllık süre içinde, Enflasyon oranı ve Asgari Ücret değişikliklerine de dikkat çeken Ahmet Türen “Eczane Ekonomilerine yapılan düzenleme varlık-yokluk mücadelesi veren eczanelerimiz için, Bu miting sonrası hala haklı taleplerimiz karşılık bulmazsa bundan sonra ‘Eczane Kapatma Eylemi’ne başlayacağız! Yaşamak ve Yaşatmak için, Daha iyi şartlarda Eczacılık mesleğimizi yapmak için, Sürdürülebilir bir İlaç-Eczacılık Hizmeti için, Önlüklerimiz Kararmadan, Eczanelerimiz Kapanmadan, Biz Eczacılar Hakkımız olanı istiyoruz!” şeklinde konuştu.

Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu Başkanı Cemal Çelik de, Eczacıların bu mitingine katılma kararı aldıklarını belirterek “Bu alanda biz büyük bir aileyiz. Zaman birlik zamanı, gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Sesimizi duyurmak için tüm teknisyenlerimizle beraber Ankara’dayız” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER