Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunRölyef Sergisi Sanatseverler ile Buluştu

Rölyef Sergisi Sanatseverler ile Buluştu

İskenderun Anadolu Lisesi resim öğretmeni Nermin Tosun’un öncülüğünde öğrencilerinin hazırladığı toplam 23 parça eserden oluşan strafor üzerine resim rölyef sergisi Halk Eğitim Merkezi’nde sanatseverle buluştu.

Açılış öncesinde haber ekibimize açıklamada bulunan İskenderun Anadolu Lisesi resim öğretmeni Nermin Tosun, öğrencileriyle birlikte çok güzel bir çalışmaya imza attıklarını belirterek “Strafor üzerine çalışıyoruz. Herkes bunun bir ağaç olduğunu, bir taşa oyma yaptığımızı düşünüyor ama bunlar birer strafor ürünleri” dedi.

Strafor malzeme üzerinde biraz rölyef tarzı, biraz resim tarzı yapmaya çalıştıklarını ifade eden resim öğretmeni Nermin Tosun “Bu yıl ve geçen yıl çok fazla yetenekli öğrencilerimiz vardı, öğrencilerle birlikte yaptık bu çalışmaları. Mısır’daki tarihi figürleri kullandık, bazlarının mitolojik hikâyelerinden esinlendik. Hoşumuza giden hikayeleri efsane hikayeleri vardı. Onları da baz aldık çalışmalarımızda toplamda 23 tane eserimiz var. Geçen sene bu çalışmalarımızı yaptık.” diye konuştu.

Okul Müdürü Yaşar Düzen, okul idarecileri ile öğrencilerin katıldığı Sergiyi ‘Hayırlı olması’ dilekleriyle İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı açtı. İskenderun Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Nermin Tosun’un nezaretinde öğrencilerin yaptığı 23 eseri Başkan Fatih Tosyalı tek tek inceledi, eserler hakkında bilgiler aldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER