Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayGüvencesiz İstihdam Son Bulmalıdır!

Güvencesiz İstihdam Son Bulmalıdır!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Hayri Şahin, Güvencesiz  istihdam modellerine son verilmesini istedi.

Yaptığı Basın açıklamasında, tüm güvencesiz sözleşmeli personelin 4/A’lı memur kadrolarına geçirilmesini talep eden Şube Başkanı Hayri Şahin, şu ifadelerde bulundu:

“Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin olarak hükümet nezdinde çalışmalar yapıldığı ve çeşitli formüller üzerinde durulduğu ifade edilmektedir. Türkiye Kamu-Sen olarak talebimiz, tüm güvencesiz sözleşmeli personelin 4/A’lı memur kadrolarına geçirilmesidir.

Sözleşmeli personel bile kendi içinde süresiz, 4/B’li,5393’e tabi, 3+1’e tabi, İHS’li, 4/C’den 4/B’ye geçenler, vekil ebe-hemşire-imam, fahri, kamu dışı sağlık çalışanı şeklinde ayrımcılığa tabi tutulurken kamu hizmetlerinde etkinliğin, personel sisteminde istikrarın, çalışma hayatında adaletin sağlanması mümkün değildir.

Yarınından endişe eden, tayin, terfi, aile birliği gibi temel haklardan mahrum olarak çalışan tek bir kamu görevlisi dahi kalmamalı, güvencesiz çalışma modelleri kamu istihdam sisteminden çıkarılmalıdır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER