Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBakan Soylu'dan Operasyon Açıklaması

Bakan Soylu’dan Operasyon Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yüksek yakalamalar nedeniyle eroin ve captagon sevkiyatının yeni rotasının Akdeniz olduğunu belirtti.

Bakan Soylu, Hatay’da düzenlenen “Kökünü Kurutma Operasyonu” kapsamında kentte açıklamalarda bulundu.

Uyuşturucuyla mücadelenin birçok alanda yapıldığını ifade eden İçişleri Bakanı Sayın Soylu, “Bugün uyuşturucudan cezaevinde yatanların sayısı 119 bine kadar yükselmiştir. Aynı zamanda uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı 941’den son 5 yılda 270’e kadar düştü. Bu yıl da düşüş ivmesiyle devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

– Uyuşturucunun yeni rotası “Akdeniz”

Bunlardan birinin eroin, diğerinin ise captagon olduğunu aktaran Soylu, “Ortaya koyduğumuz yüksek yakalamalar çerçevesinde Akdeniz rotasına kaydı. Biz, Avrupa gibi teslim olmuyoruz, uyuşturucu kullanımını serbest bırakmıyoruz. Tam tersine uyuşturucunun rotasını değiştirmek, ölümlerin oranını ve sayısını indirmek, uyuşturucuya kaynaklık eden yerlerin tamamını temizlemek dahil olmak üzere birçok bilimsel çalışmayı da içeren adımlarımızı bir program çerçevesinde ve adım adım gerçekleştirmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Geçen yıl İskenderun Limanında 313 milyon lira (o dönem piyasa değeri) olan 1 ton captagon cinsi uyuşturucu ele geçirilmişti.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER