Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaFotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Antakya Belediyesi ve Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel organize edilen Öğretmenler Arası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. İki etaptan oluşan yarışmanın ilk etabında, “Şehrim Antakya” temalı fotoğraflar yarıştı. Seçilen fotoğraflar ışığında, 30 öğretmen 2. etaba katılmaya hak kazandı. “Foto Safari” temalı ikinci etapta ise öğretmenler, ilimizin tarihi ve doğa güzellikleriyle ünlü çeşitli yerlerine hem gezi amacıyla hem de fotoğraf çekimi amacıyla götürüldü, çekilen fotoğraflar üzerinden bir sergi oluşturuldu.

Kültür Merkezine dönüştürüldü

Yarışmanın ödül Töreni, Antakya Belediyesi’nin Karaoğlanoğlu Caddesi’nde bulunan, eski Konak Sineması salonunu restore ederek dönüştürdüğü Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen’in yaptığı konuşmayla başlayan törende, yarışmanın birincisi, 23 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Hüseyin Kayıkçı oldu. Kayıkçı’ya, 5000 TL para ödülü verildi. Yarışmada, Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi Öğretmeni Tevfik Culhacı ikinci olarak 4000 TL para ödülü alırken, Abdi İpekçi Ortaokulu Öğretmeni Mehmet Emin Gökdemir ise 3000 TL para ödülü alarak üçüncü oldu.

İlk 3’e giren öğretmenlerin ardından, ödül töreninde; Antakya Atatürk Lisesi Öğretmeni Ceylan Bal, 23 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Mehmet Hizmetçi ve Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Mehmet Kara’ya da mansiyon ödülleri verildi.

Ödül töreni sonunda, öğretmenlerin “Foto Safari” etabı kapsamında ilimizde çektikleri fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Törene ve sergi açılışına katılan Antakya Belediyesi Başkan Vekili Orhan Namık Mursaloğlu, eğitimin, duvarların dışına taşınmadığı ve doğayı öğretmenin örnek kabul edilmediği sürece ezberden öteye gitmeyeceğini söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER