Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay, RES Türbinleri Tarafından Çepeçevre Sarılmıştır

Hatay, RES Türbinleri Tarafından Çepeçevre Sarılmıştır

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Hatay Milletvekili Topal, her geçen gün yenileri eklenen RES Türbinlerine değinerek Hatay’ın dağları ve tepelerinin rüzgar tribünleri ile çevrelendiğini anlattı.
Konuşmasında “Fosil yakıtların yerine yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılmasını ve bu yönde çabaların devlet tarafından daha fazla desteklenmesini savunmaktayız” diyerek, insan ve canlı haklarına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Topal konuşmasına devamla, “Ancak yenilenebilir enerji yatırımlarında da insan ve canlı haklarına azami hassasiyetin gözetilmesi gerekmektedir. Hatay, bugün dağları ve tepeleriyle RES türbinleri tarafından çepeçevre sarılmış gibidir. Çevre ve insan yaşamının yanında, binlerce yıllık tarihî doğal sit alanlarının korunması gerçeği de göz önüne alınmalıdır. Hatay’a, Belen’e, Samandağ’a bu hızla türbin yerleştirmeye devam edilirse bölgede bitki ve hayvan yaşamından bahsedilemeyecek, tarım ve turizm imkânsız hâle gelecektir” dedi.
Konuşmasını Kızılderili atasözüyle bitiren Topal, “Son ağaç yok olduğunda, son nehir kuruduğunda, son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacak.” Dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER