Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTERZİ, RES TÜRBİNLERİNİN DOĞAYA YARATTIĞI TAHRİBATINA DİKKAT ÇEKTİ

TERZİ, RES TÜRBİNLERİNİN DOĞAYA YARATTIĞI TAHRİBATINA DİKKAT ÇEKTİ

Şoförler Odası başkanı Mustafa Terzi Çevre Haftası dolayısıyla, çevre kirliliğine ve ilçemizde kurulan Rüzgâr Enerji Santrali Türbinlerinin doğaya yarattığı tahribatına dikkat çekti.
İlçemizde Hava kirliliği, yetersiz temizlik ,fazla tehdit oluşturan tehlikelerin başında geldiğini dile getiren
Terzi “ Yaşantımızı sürdürmemiz ile birlikte çevremizde çeşitli olayların oluşuma şahit oluruz. Bunlardan birisi sağlığımızı tehdit eden çevre kirliliğidir.
Düzeltilmediği sürece insanların hayatını ciddi anlamda tehdit ederek yaşamımıza olumsuzlukları beraberinde getirir. İnsanlar ve diğer canlılar çevrenin temizliğine ihtiyaç duyarlar. İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler gibi çevreden faydalanan canlıların zarar görmesini önlemek için çevremizi temiz tutmalıyız. Çevre kirliliği etrafa atılan çöplerle birlikte başlayıp sağlığımıza ve doğanın dengesine zarar verirler. Bölgesel olarak sanayinin gelişmesi buna etki yaratacaktır. Çevrenin etkisinden kurtulmak için ilk önce buna neden olanlardan uzaklaşmamız gerekmektedir. Bunlar aşıldığı sürece canlılar yaşamına sağlıklı şekilde devam ederler.
Çevre doğanın dengesini düzenlediği gibi korumak görevlerimizdendir. Korunmaya ihtiyacı olan çevre sağlığımızı en yakın şekilde etki yaratır. Dünyamızı tehdit eden çeşitli unsurlar olup bunları koruma amaçlı kullanılmalıdır. Duyarlı olunduğu sürece çevremiz bilinçli insanların hayatına fayda getirdiği gibi gelecek nesillerin sağlıklı olmasını sağlar. Yarınlarımız daha güze olması için toplum bilinçlendirilmeli okullarda ve toplumsal alanlarda bilinçlendirici bilgiler verilmelidir.”
“RES’LER KUŞ KATİLİDİR VE BİRÇOK KUŞ TÜRÜNÜN NESLİNİN YOK OLMASINA NEDEN OLUYOR”
Rüzgâr Enerji Santrali Türbinlerinin ilçemizde yarattığı tahribatlara değinen Kara “İlçemiz Göçmen Kuşların Dünyada üç önemli Göç yollarından biridir. RES’ler kuş göç yolu üzerinde kurulmuştur. RES’ler Kuş katilidir ve birçok kuş türünün neslinin yok olmasına neden oluyor.
Göçmen kuşların İlçelerimiz üzerinden geçmesinin ilimiz ve ülkemiz açısından çok büyük bir zenginliktir. RES’ler doğaya çok büyük zarar verdiği gibi birçok kuş türünün neslinin tükenme tehlikesini yaratıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER