Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBaşarır AKP Beyannamesine Dikkat Çekti

Başarır AKP Beyannamesine Dikkat Çekti

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP’nin 2018 seçim beyannamesinde imar barışıyla ilgili düzenlemelerini ortaya koyarak eleştirilerde bulundu. Başarır, AKP’nin 2018 seçim beyannamesinde yer alan imar barışıyla ilgili vaatleri hatırlattı. Başarır, imar barışının felaketi getirdiğinin altını çizdi.

AKP iktidarında toplamda 8 kere imar affı getirildiğini ifade eden CHP’li Başarır, “AKP’nin 2018 seçim beyannamesinin imar başlıklı bölümünü tüm vatandaşlarımızın okumasını rica ediyorum. İmar barışında ne diyor bakalım? ‘Yapı kayıt belgesiyle imar barışını sağlayacağız’ diyorlar. Devamında da ‘imarsız ya da imara uygun yapılmamış binalara yapı kayıt belgesi vereceğiz’ diyor. 2018 seçim beyannamesi bu. Aslında felaket seçim beyannamesinde yazılmış” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’na Elâzığ depreminden sonra yapı kayıt belgesi ile ilgili sorular sorduklarını belirten CHP’li Başarır, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’na, ‘yapı kayıt belgesi verirken binaların depreme dayanıklı olup olmadığını incelediniz mi’ dedik. Bakan bize vermiş olduğu cevapta ‘böyle bir şey aramadık, böyle bir kayıt sistemimiz yok’ dedi. Yani imar barışından dolayı yapı kayıt belgesi verirken o binanın depreme uygunluğuna bakmamışlar. Ne yazık ki Hatay’da 56 bin 464, Kahramanmaraş’ta 39 bin, 58 Malatya’da 22 bin 299 yapı kayıt belgesi verilmiş. Seçim beyannamesinde utanmadan sıkılmadan bunu belirtmişler” sözlerini dile getirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER