Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiYSK Erdoğan Kazandı Derse Nolacak?

YSK Erdoğan Kazandı Derse Nolacak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bir referandumda mühürsüz oyları geçerli kabul etmişti. Yerel seçimde ise AKP’nin itirazı üzerine, aynı zarftan çıkan 4 oydan 1’ini geçersiz sayıp İBB Başkanlığı seçimini tekrarlatmıştı. Bu yüzden muhalif seçmen endişeli. Bu endişeyi, Millet İttifakı’na ilettik. “YSK, 14 Mayıs gecesi bir oldubittiyle ‘Erdoğan kazandı’ derse ne yapacaksınız?” diye sorduk. CHP ve İYİ Partili yetkililer seçim için aldıkları önlemleri tek tek anlattı…

‘Erdoğan kazandı’ söylemine karşı muhalefetin taktiği hazır

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala sandık güvenliği en önemli konulardan biri oldu. İYİ Parti Sandık Güvenliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burcu Akçaru, neredeyse iki senedir seçimlere hazır olduklarını belirterek, yapacakları hakkında bilgi verdi. Akçaru, seçim günü erken saatlerde ajansların veya YSK’nın bir oldu-bitti ile “Erdoğan kazandı” demesi halinde ne yapacakları sorusunu “İstanbul seçimlerinde de bunu yapmaya çalıştılar. Ancak gerçek sonuçlar elimizdeydi. Asıl sonuçları göstererek cevap verildi” diye yanıtladı.

İKİ YILDIR HAZIRLANIYORUZ

Akçaru şunları söyledi: “İki yıldır bütün teşkilatlarımızla birlikte sandık ve seçim güvenliği planlarımızı yaptık. İki yıl kadar önce sandık görevlilerini eğitecek kişilere eğitim vermiştik. Şimdi onlar sandık kurulu üyelerimize, müşahitlere eğitim veriyorlar. Tüm okullarda, tüm sandıklarda olmak üzere görevlendirme yapıyoruz. Seçim gecesi sonuçları almak için İYİ Parti’ye özel bir akıllı telefon uygulaması geliştirdik. Partililerin kullanabileceği bu uygulamaya aynı zamanda bilgisayardan da sisteme girilebilecek. Sandık başındaki kişiler sonuçları bizimle paylaşacak, Yüksek Seçim Kurulu’ndan aldığımız verilerle karşılaştıracağız” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER