Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayAv. Zerrin Öztürk'ten Ziyaret

Av. Zerrin Öztürk’ten Ziyaret

Katar Konteyner Kent depremzede yerleşim bölgesinde depremzedelerin kapılarını çaldık. Onlarla sohbet ettik. Özellikle depremden sonra yaşadıklarını sorduk. Depremden sonra yaşamlarının alt-üst olmuş, herkesin bir hikayesi var, herkesin acıları boğazlarında düğümleniyor. Depremden yakınlarını yitirenler, evleri yıkılanlar, konteyner kentlerde kalmalarına rağmen hepsinin de gelecek ile hem umutları var, hem de kuşkuları var.

Ortak oldukları yan ise bu çadır-konteyner yaşamlarının en kısa zamanda bitirilmesi ve yeni yapılacak evlerine yerleşmeleridir.

Psikolojik destek alan minik yavrular el, ele oyunlar oynuyorlar, Vatan Partisi milletvekili adayı Av.Zerrin Öztürk’te onlarla oyun oynadığında ve bizimde fotoğraflarını çektiğimizde gözlerindeki mutluluk bir kat artıyor.

Av.Zerrin Öztürk özellikle yaşlılara devlet ile ilişkilerini anlatıyor. Diğer taraftan Milletvekili adayı olan Sadık Karakaş bilmedikleri ve çözüm bekleyen konularda yardımcı oluyorlar. Herkesin bir sorunu var, herkesin birazcık dertleşmeye ve derdini anlatacak insanlara ihtiyaçları olduğunu görüyoruz.

Av.Zerrin Öztürk kadınlara Vatan Partisinden geldiğini ifade ediyor, sizin dertlerinizi dinlemeye geldik dedikten sonra, oylarına talip olduğunu belirtiyor. Kadınlar ise “Geçen bir ittifaktan geldiler ve gelenlere biz söyledik, biz Askerlerimizi şehit edenlere, bölücülere oy vermeyiz, dedim. Şehitlerin katillerine oy vermeyeceğimi yeniden ilan ediyorum. Bizden oy isteyenler “Öcalan ve Selahattin’i çıkaracağız” diyorlar,”dedi. Av.Zerrin Öztürk, “bizlerde sizin gibi düşünüyoruz. Milli Hükümet, İstihdam, Planlanma, şehitlerimize sahip çıkalım diyoruz.” Şeklinde konuştu.

Katar Konteyner kent aş evinde Vatan Partisi milletvekili adayları Av.Zerrin Öztürk, Sadık Karakaş, Ali Başkut  Ali Erdem Köz yemek yedikten sonra yemekhanede depremzedelerle sohbet ettiler. Kendisinin iyi partili olduğunu söyleyen, söz vererek, oy vereceğini söyledi.

Vatan Partisi daha sonra çalışmalarını Defne ilçesinde sürdürdü, Defne ilçesinde tek, tek çadırları ziyaret ederek, sorunlarını dinlediler ve çözüm konusunda yardımcı olacaklarını belirttiler.

Özellikle Harbiye hidrolik suyunun kesilmesinin nedenini anlamadıklarını belirten, depremzedeler, yakında bu havuz kuruduğunda koku salacaktır diyorlar, onun için buraya su bağlanmasını istiyorlar. Ayrıca gelen yardımların eşit bölüştürülmesinde dikkat etmelerini ekliyorlar.

Defne ilçesindeki evleri yıkılan depremzedeler evlerinin eski evlerinin yerine yapılması için devletin ve AFAD’ın dikkat etmesi gerektiğini açıklıyorlar.

Vatan Partisi milletvekili adayları bu isteklerini gerekli yerlere ileteceklerine söz verdiler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER