Hatay Çadır Kentten kadınlarımız ulusal kanaldan bütün Türkiye’ye seslendiler. Ulusal Kanalın canlı olarak yayın yaptığı Kadın sorunlarına İskenderun Millet Parkında kalan kadınlarımızda canlı yayına katıldılar.
Vatan Partisi Hatay Milletvekili adayı Av.Zerrin Öztürk, 11 İlden en ağır deprem gören Hataylı kadınların dimdik ayakta kalmaya çalıştığını ve yaşamlarını zor şartlar altında sürdürdüğünü ifade ederek “Depremden sağ çıkan kadınlarımız işsizlik, üretimsizliğe karşı köklü çözümler beklemektedir. Zorlu şartlardaki kadınlarımızın konteyner, evlerine dönmeleri gibi ciddi sorunları vardır. Burada çadırlar sökülüyor, bunların yeniden nasıl yaşam beklediği konusunda sıkıntıları vardır. Biz Vatan Partisi Milletvekili adayları Hatay ilimizin bir çok yerini gezdik ama TOKİ’nin başlattığı evleri göremedik ama başladı ise de nasıl devam ediyor, o konuda yeterli bilgimiz yoktur. “ dedi.
Atanamayan Öğretmenlerden Dilek Çinçin “Ben Hatay ilinde deprem bölgesinde atanamayan öğretmenlerdim, bizim çağrımız atanamayan öğretmenlerin önceliği deprem bölgesinde yaşayan öğretmenlere verilmesini ve pozitif ayrımcılığın yapılmasını istiyorum. Yine eklemek istiyorum, atamalarımızın KPS şartına bağlı olmadan yapılmasını istiyoruz. Babam bu depremde vefat etti, onun yokluğu bize daha büyük sorun yarattı. Ben 2014 mezunuyum nereden bakarsan, bakın 10 yıllık bir mazim vardır.” İfadesini kullandı.
Zekiye Aras “Benim üç çocuğum var, kızım işsiz, oğlum askere gidecek, evimiz kira, gelirimiz yaşamımıza yetmiyor. Yine liseye giden kızım var ama dersenaye gönderemiyorum, paramız yoktur. Kaymakamlıktan iki ayda bir dulluk maaşı alıyorum, bunun her ay olmasını istiyorum. “
Necla Öztürk “ Ben engelliyim, eşim engelli ve çadır kentte kalıyorum. Evim sağlam ama biz evde ne yiyip, ne içeceğiz, yemek diğer imkanlarımı karşılayacak bir imkana sahip değilim. Bu yüzden evden çok çadır kentte kalmak istiyorum. Hiç değilse karnımız doymaktadır. Bize yemek vermesinler ben 51 yaşındayım iş istiyorum, 20 yaşında kızım var o da işsiz, üniversite mezunu ama işi yoktur. Biz de diğer kadınlar gibi eşit seviyede bir gelirimiz olsun istiyorum.” Dedi.
Toplantıya katılan Dudu hanım, Aynur Kumruoğlu, Necla Öztür’ün Ortak Talepleri:
Ev kiralarının yüksekliğine dikkat çektiler. Deprem bölgesindeki insanların bir sahibi olmasını talep ettiler.
Eşlerinin ve çocuklarının işsiz olduğunu devletin bunlara bir iş imkanı sağlamasını istediler.
Çadırlarda kalıyoruz yeşil kartlıyız, bu dönemde biraz daha mali imkanlar sunacak yardımlar yapılmalıdır.
Kadınların önemli talebi gençlere hem öncelik, hem de iş verilmesini öneriyorlar.
Okullarımızın açılmasını ve öğretmenlerin ve öğrencilerin okullara dönülmesini istiyorlar.