Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaTanıtım YazısıTisan Adası’na Nasıl Gidilir?

Tisan Adası’na Nasıl Gidilir?

Tisan Adası’na Nasıl Gidilir?

 

Şimdiye kadar belki de adını bile duymadığınız Tisan Adası ile ilgili tüm detayları sizler için hazırladık. Berrak denizi ve eşsiz kumsalı ile sizlere keyifli bir tatil vadeden Tisan Adası, huzurlu atmosferi ile de dikkat çekiyor. Sizler de Tisan Adası için keyifli bir tatil planı yapıyorsanız, oluşturduğumuz gezi rehberimize göz atabilirsiniz.

Tisan Adası Nerede?

 

Tisan Adası nerede ve nasıl bir yer diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Tisan Adası, ilçe merkezine sadece 32 kilometrelik bir mesafede yer alıyor. Tamamen çam ağaçları ile kaplı olan ormana ev sahipliği yapan Tisan Adası, denizi ile de göz kamaştırıyor. Kendinizi çok başka bir dünyada hissedeceğiniz bu doğal güzellik iki farklı koydan oluşuyor. Bembeyaz kumları ile dikkat çeken Tisan Adası, tamamen mavi ve yeşilin tonlarını barındırıyor. Tisan Adası’nın denizi taşlık olsa da Mersin ilinin geneline göre en temiz sulara sahip olması ile biliniyor. Özellikle daha sakin ve huzurlu bir yaz tatili yapmak isteyenlerin tercih ettiği Tisan Adası için, hemen otobüs bileti rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Tisan Adası’na Nasıl Gidilir?

 

Tisan Adası’na nasıl gidilir ve tercih edebileceğiniz güzergahlar ile ilgili sizleri bilgilendirmek isteriz. Tisan Adası’na gitmek için havayolunu tercih etmek istiyorsanız, Adana için uçak bileti rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Alanya Gazipaşa havayolu da yine tercih edebileceğiniz bir diğer güzergah olarak biliniyor. Eğer özel aracınızı kullanarak kara yolunu tercih edecekseniz, Mersin ve Antalya kara yolunu kullanmanız gerekiyor. Kara yolunda genelde virajlı yollar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Özel aracınız yok ise, Mersin’e ulaştıktan sonra, araç kiralama firmaları ile iletişime de geçerek özel bir araç tahsis edebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarını kullanarak, Tisan Adası’na ulaşmak için ise Silifke ilçesine giderek buradan adaya ulaşabilirsiniz.

Tisan Adası’nda Gezilecek Yerler

 

Tisan Adası’nda gezilecek yerler ve yapabilecekleriniz hakkında tüm merak ettikleriniz için açıklamalarımıza devam edebilirsiniz. Tisan Adası içerisinde farklı plajlar yer alıyor. Ailece de giderek, çok konforlu, güvenli ve huzurlu bir tatil yapabilirsiniz. Tisan Adası her ne kadar Silifke ilçesine çok yakın olsa da ada içerisinde de konaklayabileceğiniz pek çok alternatif sizleri bekliyor. Akdeniz sularının en güzel halini görebileceğiniz Tisan Adası’nda gezebileceğiniz yerler içerisinde Tisan Koyu, Tarihi Bizans Kulesi, Göktepe, Aphrodisias Antik Kenti ve Kösrelik Adası yer alıyor.

Bölgede pek çok tarihi eser ve antik kalıntı ile de karşı karşıya kalabilirsiniz. Ayrıca Tisan Adası’nda sadece denizin ve kumsalın tadını çıkarmakla kalmayın. Keyifli bir doğa yürüyüşü ile kendinizi doğaya emanet edebilirsiniz.

Tisan Adası Plajları

 

Tisan Adası plajları tertemiz olması neticesinde gelen herkesin sağlıklı bir şekilde denize girebilmesine olanak sunuyor. Akdeniz’in en güzel ve cennet köşesi olarak bilinen Tisan Adası içerisinde tercih edebileceğiniz farklı plajlar yer alıyor. Mersin plajları ile kıyaslandığı zaman çok daha sınırlı bir plaj kapasitesine sahip olduğunu da söylemek mümkündür. Tisan Adası plajları şu şekilde sıralanabilir:

Tisan Plajı

Tisan Plajı, bölge halkı tarafından da en sık tercih edilen yerlerden birisidir. Ücretsiz bir plaj olmasının yanı sıra, kendiniz dilediğiniz zaman denize de girebiliyorsunuz.

Tisan Plajı’nı kullanan kişiler havlu, sandalye veya şezlonglarını yanlarında getirdiği için tedbirli gitmenizde yarar olacaktır. Çok sakin ve sığ bir denizi olmasının yanı sıra, suyunun biraz taşlık olduğunu ayrıca belirtmek isteriz.

Flamingo Koyu

Flamingo Koyu, kültürel geziniz için tercih edebileceğiniz Aphrodisias Antik Kenti’ne oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Antik kentin hemen alt bölgesinde yer alan Flamingo Koyu’na gitmek için biraz yorulabilirsiniz.

Yolunuz üzerinde bulunan kayalıkları inmeniz ve tekrar tırmanmak zorunda kalmanız sizlere zor gelebilir. Yine de Flamingo Koyu’nun maceraperestler tarafından çok daha fazla tercih edildiğini söyleyebiliriz. Zorlu bir yürüme yoluna sahip olmasından dolayı Flamingo Koyu, bölgenin en sakin ve sessiz yerlerinden biridir.

Tisan Kadınlar Plajı

Tisan Kadınlar Plajı, sadece kadınların kullanacağı bir plajdır. Plajın tek özelliği sadece kadınlara özel olması değil, içerisinde de ziyaretçilerine çok fazla imkan sunmasıdır. Briz daha bakir bir plaj olarak bilinen Tisan Kadınlar Plajı içerisinde duş ve WC gibi kadınların kullanabileceği imkanlar da yer alıyor.

Tisan Kadınlar Plajı’nın bilinen en önemli özelliği ise, denizaltı canlıları açısından bölgenin en zengin yerlerinden birisi olmasıdır. Muhteşem denizinin ve pürüzsüz kumsalın tadını Tisan Kadınlar Plajı’nda çıkarabilirsiniz.

Tisan Akvaryum Koyu

Tisan Akvaryum Koyu, bölgede yer alan diğer koylara göre ulaşım açısından biraz daha zor bir lokasyonda yer alıyor. Koya gitmek için herhangi bir araba yolu bulunmuyor. Yine de tatilinizi Tisan Akvaryum Koyu’nda yapmak istiyorsanız, bölgeye düzenlenen özel tekne ulaşım seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

El değmemiş bir koy olarak bilinen Tisan Akvaryum Koyu’nun suyu çok berraktır. Sizler yüzerken deniz altında bulunan birbirinden farklı pek çok balık türünü de izleme şansına sahip olabilirsiniz.

Tisan Akvaryum Koyu’na gitmek için öncelikli olarak Tisan Adası’na ulaşmanız gerekiyor. Ardından özel tekne dışında yürüyüş patikalarını da kullanarak koya ulaşabilirsiniz. Ortalama olarak 1 saat kadar sürecek bir doğa yürüyüşünü ardından Tisan Akvaryum Koyu’na ulaşabilirsiniz. Sorunsuz bir Tisan Akvaryum Koyu tatili için, çantanızı eksiksiz hazırlamanızı tavsiye ediyoruz.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER