Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelParkta Tercih Günleri

Parkta Tercih Günleri


Türkiye’nin ve Hatay’ın en genç dinamik üniversitesi olan İskenderun Teknik Üniversitesi kenttin en işlek noktasında güvercinli parkta ‘tercih günlerinde tanıtım yaptı.

YGS ve LYS sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercih yapmaya hak kazanan adayları üniversite telaşı sürerken İSTE öğrenciler için kendi tanıtım standını açtı.

İskenderun Belediyesi Güvercinli Parkta 4 Nolu Sosyal Tesis önünde açılan stantta İSTE (İskenderun Teknik Üniversitesi) Mühendislik Fakültesi’nde araştırma görevlisi Fatma Bakal gelen öğrencilere birebir bölümlerle ilgili bilgiler veriyor.

TEKNOLOG UNVANI VEREN TEK ÜNİVERSİTEYİZ
İSTE Mühendislik Fakültesi’nde araştırma görevlisi Fatma Bakal, Teknoversite’nin teknoloji ile üniversitenin entegre edilmiş hali olduğunu ifade ederek “Biz öğrencilerimizi sanayi ile iç içe yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye’de ilk defa teknolog unvanını veren üniversiteyiz. Dördüncü sınıfı bitirme aşamasına gelmiş öğrencilerimiz teknologluk sınavına tabi tutuluyorlar. Bu sınavı başarıyla tamamlayan öğrencilerimize diplomasının yanında Teknolog sertifikasını da veriyoruz” dedi.

İSTE’de okuyan öğrencilerin, stajdan farklı olarak iş dünyasıyla entegrasyonu uygulaması bulunduğunu vurgulayan görevli “Dördüncü sınıfın bahar döneminde, bir yarıyılı bir sanayi kuruluşunda geçiriyor. Mezun olmadan, iş ortamını görme, oraya adaptasyon sürecini de öğrencilerimize yaşatıyoruz. Biz öğrencileri bekliyoruz. Heyecanlı genç dinamik, bir üniversiteyiz. İSTE’yin yeter diyoruz” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER