Çarşamba, Eylül 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaKazanlar Hatay İçin kaynadı

Kazanlar Hatay İçin kaynadı

Depremin yaşandığı ilk dönemde Hatay iline su, gıda, temizlik, kükürt ve kireç yardımları yaparak Hataylıların takdirini kazanan Almanya AHAUS Kültür Derneğini Hatay’a yeni yardımlar için hazırlanırken diğer bir yandan da Almanya’da bulundukları kentte sosyal etkinliklere imza atmaya devam ediyorlar.

Uzun yıllardır Almanya’da yaşıyor olmalarına rağmen gelenek ve kültürlerinden ödün vermeyen Dernek yöneticileri ve üyeleri belli aralıklara çeşitli etkinliklere imza atarak üyelerini hem bir araya getiriyor hem de gelenek ve göreneklerinin sürmesini sağlıyor.

Bu çerçevede Almanya’da bu kez HRİSİ kazanları kaynatan dernek yönetimi, üyeler ve davetlilerle birlikte farklı bir gün yaşadılar.

Konuya ilişkin görüşüne başvurduğumuz Almanya AHAUS Kültür Derneğinin sevilen Başkanı Metin Dayan, amaçlarının gelenek, görenek yanı sıra dini çerçevede de Almanya’da yaşayan Türkleri bir araya toplamak ve öz kültürlerini unutturmamak olduğunu söyledi.

Metin Dayan, “Burada onlarca yıldır bulunanlar var. Onların burada doğan, büyüyen çocukları var. Kültürümüzü unutmamak ve gelecek nesillere aşılamak için bir dizi etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerimizden biri de HRİSİ kazanlarıydı. Hatay başta olmak üzere tüm deprem bölgesinin yeniden ve bir an önce yağa kalkması için dualar ettik hem de dayanıştık. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarıma ve bize gönüllü yardım eden üyelerimize birbirinden kıymetli hocalarımıza yakından ve uzaktan gelen misafirlerimize çok teşekkürler ediyorum” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER