Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaSahra Hastanesinde Acil Yazılı Tabela Yok

Sahra Hastanesinde Acil Yazılı Tabela Yok

Hatay’da yaşayan bir Suriyeli kız çocuğu yüksek gerilim direğinde bulunan elektrik akımına kapıldı. Olay anında tesadüfen oradan geçen iş insanı Adnan Güzelmansur kız çocuğunu Antakya Sahra Hastanesi’ne yetiştirdi. Sahra Hastanesine yetirilen kız çocuğu Hastanede Acil bölümüne yönlendirici tabela bulunamadığı için dakikalarca hastane çevresinde dolanarak zaman kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde Suriyeli bir kız çocuğu çadır yerleşkesinde yüksek elektrik gerilimine kapıldı. Olay oradan geçen iş insanı Adanan Güzelmansur tarafından fark edildi. İş insanı Adnan Güzelmansur’un aktardığına göre olayı fark edip hemen ilkyardım müdahalesinde bulunduğunu ve Antakya Sahra Hastanesi’ne yetişene kadar 10 yaşında olan kız çocuğuna suni teneffüs ve kalp masajı yaptığını belirtti. Ancak Antakya Sahra Hastanesi’ne ulaştıklarında Acil bölümünün yerini bulamadıklarından yanlış yönlendirildiklerini ve kız çocuğunun hayat mücadelesinde zaman kaybettiğini ifade etti.

Adnan Güzelmansur “Koskoca sahra hastanesinde Acil yazılı bir tabela hala yok. Depremden önce olduğu yerde duruyor. Bu yüzden bizi yanlış yere yönlendirdi. Canıyla uğraşan hayata tutunmaya çalışan küçük kızımız bu yanlışlıktan ötürü hastaneye olduğundan geç vakitte götürmek zorunda kaldım. Acile yetiştiğimde Doktorun bana söylediği ilk şey kalbinin durduğu ve eks olduğuydu ancak buna rağmen müdahaleye devam ettiler” dedi. Yaşanan olayın ardından ise 10 yaşında olan Suriyeli kız çocuğunun solunum cihazına bağlı şekilde tedavisine devam edildiği aktarıldı. İş insanı Adnan Güzelmansur Antakya Sahra Hastanesinde Acil bölümüne yönlendirici tabela bulunmamasına ilişkin Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın gereğini yapacağına olan inancın tam olduğunu belirterek yetkililerin sorunun çözümü için adım atmasını talep etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER