Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSu Varillerinden Koltuk Takımı

Su Varillerinden Koltuk Takımı


Suriye’deki iç savaştan kaçarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesine sığınan demir ustası 38 yaşındaki İbrahim Taha, atıl durumdaki su varillerini koltuk takımına dönüştürerek yaptığı ürünlere talep artınca siparişleri yetiştiremez hale gelirken, yanında 5 kişiyi istihdam etmeye başladı.

Suriye’de yaşadığı bölgenin hava saldırılarına maruz kalması üzerine can güvenlikleri için ailesiyle birlikte 4 yıl önce Türkiye’ye gelen Taha, geçimini sağlamak için demircilik mesleğini Reyhanlı’da da sürdürme kararı aldı.

İlçede kendi imkanlarıyla kiraladıkları evde ailesiyle beraber kalan Taha, bir yandan dükkanında işine devam ederken bir yandan da çevresinde gördüğü çok sayıdaki boş varili değerlendirmeye başladı.

Taha, bu düşünceyle geçen yıl boş varilleri değerlendirmeye karar verdiğini ifade ederek, “Boş varillerden ne yapabileceğimi düşünürken malzemenin koltuk takımına uygun hale getirilebileceğini fark ettim. Su varillerini yaklaşık 3 saat uğraş sonucunda koltuk takımı olarak ortaya çıkardım. İlk yaptığım koltuk takımını evimin bahçesine koydum. Çevredekilerden oldukça olumlu tepkiler aldım ve çok beğenildi. Evdeki koltuk takımının aynısından isteyenlerin olması üzerine üretim yapmaya karar verdim.” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER