Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaMuhtardan anlamlı 6 şubat cağrısı

Muhtardan anlamlı 6 şubat cağrısı

Antakya Güllübahçe Muhtarı Rafet Yavrum, 6 Şubat’ta tüm Hataylıları Köprü başında Asi Nehri’ne karanfil bırakmaya davet etti.


Güllübahçe Muhtarı Rafet Yavrum,  basına yaptığı açıklamada, asrın felaketenin yaşandığı ve 11 il arasında en çok Hatay’ın kayıp verdiği depremlerde, şehit olan canların anısına 6 Şubat saat 04.17’de tüm hemşehrilerini Antakya Köprübaşına karanfil atmaya çağırdı.
6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04.17’de tarih boyunca unutulmayacak büyük bir acı yaşadıklarını belirten Muhtar Rafet Yavrum, şöyle konuştu:
6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ortaya çıkan büyük yıkım telafisi zor acılar yaşattı. Mahallemizde binlerce insan enkaz altında kaldı. Üzüntümüzün tarifi yok. Hayatını kaybeden bütün canlarımıza tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Yaşadığımız acıları unutmak mümkün değil, o an aklımızdan hiç çıkmıyor, tek isteğimiz yıkılan yerlerimizin yeniden ayağa kaldırılması, göç edenlerin tekrar şehrimize dönmesi. Antakya’nın Hatay’ın yeniden o eski günlerine gelmesi. Şehrimizi çok seviyoruz, buradaki hoşgörü kültürünü dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız.”
Güllübahçe Muhtarı Rafet Yavrum, açıklamasının sonunda 6 Şubat 2024 günü saat 04.17’de depremin yıldönümünde şehitleri anmak üzere herkesi köprübaşındaki Asi Nehri üzerine karanfil bırakmaya davet etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER